27 Νοεμβρίου 2021

Κωστίκογλου: «Ωράριο εκτός πραγματικότητας»

Κωστίκογλου Σωκράτης: «Κανένας Εμπορικός  Σύλλογος
δεν μπορεί να ορίζει ωράριο έξω από τα πλαίσια του νόμου»

Με ανοχτή επιστολή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου ενημερώνει για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς που ισχύει από την Δευτέρα 22 /11/2021 «για  την αποφυγή», όπως αναφέρει, «παρερμηνειών για το ποιος αποφασίζει για τις αλλαγές στο ωράριο»

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Με την σημερινή μου επιστολή θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους εσάς και να σας ενημερώσω για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς που ισχύει από την Δευτέρα 22 /11/2021 κι αυτό για  την αποφυγή παρερμηνειών για το ποιος αποφασίζει για τις αλλαγές στο ωράριο.

Κυρίως το κάνω αυτό  για όσους  ρωτούν και απορούν για την αλλαγή της ώρας. Αυτή αποφασίστηκε την Παρασκευή 19-11-21 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΚΥΑ 72486/20-11-2021), άρα είναι νόμος και μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοινώθηκαν, ορίζει για  ώρα έναρξης λειτουργίας της αγοράς από τις 22/11/2021 ως τις 6/12/2021  στις  10:00 το πρωί. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το  Αγρίνιο.

Ο ΕμπορικόςΣύλλογος είναι υποχρεωμένος να διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της αγοράς μέσα στα πλαίσια που ορίζει κάθε φορά ο νόμος .
Επίσης να τονίσω  ότι ο Εμπορικός Σύλλογος  με ανακοίνωσή του  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο ( άλλωστε αυτό το κάνει σε όλες του τις ανακοινώσεις)   και με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας δείχνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτή την απόφαση .

Κανένας Εμπορικός  Σύλλογος δεν μπορεί να ορίζει ωράριο έξω από τα πλαίσια του νόμου. γιατί υπάρχουν έλεγχοι και πρόστιμα  και καλό είναι οι συνάδελφοι να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Τα  μέλη δε του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή του προσωρινού ωραρίου από την Κυριακή  21-11-2021  το πρωί στα προσωπικά τους  email από τον Σύλλογό μας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς οι αρμόδιοι  στα Υπουργεία εξακολουθούν να λαμβάνουν αποφάσεις, όπως αυτή για το άνοιγμα της αγοράς στις 10:00 το πρωί και ιδιαίτερα όταν  η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και πόλεις σαν το Αγρίνιο, οι οποίες είναι εκτός λογικής και εκτός πραγματικότητας.

Με εκτίμηση
Κωστίκογλου Σωκράτης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *