23 Μαΐου 2022

Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία

Λίγες μέρες απομένουν για να τελειώσουν τα μαθήματα στα σχολεία
για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πότε ανοίγουν μετά τις γιορτές.

Παρότι αρκετοί επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη λήψης πιο δραστικών μέτρων και για τα σχολεία, ο σχεδιασμός, μέχρι στιγμής, προχωρά όπως έχει ανακοινωθεί.

Τα σχολεία θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν ξανά μετά τα Φώτα και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν φέτος 17 ημέρες διακοπές, περισσότερο από άλλες χρονιές.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αργίες στα σχολεία ορίζονται ως εξής:

      • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
      • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
      • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Ποια νέα μέτρα ζητούν οι ειδικοί

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τόνισε σήμερα πως πρέπει να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία μετά τις διακοπές αλλά και να απαγορευτούν οι εκδρομές, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια αύξηση των κρουσμάτων κατά 5%-7% στις ηλικίες 0-18 ετών.

Και ο Νίκος Καπραβέλος έχει ζητήσει εδώ και μέρες να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία. «Να σας πω τι θα έκανα, θα έκλεινα τα σχολεία 10 ημέρες, τα γήπεδα να μείνουν χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown για τους ανεμβολίαστους. Να κλειστούν στο σπίτι τους για να μπορέσουμε να τους προφυλάξουμε» είχε πει ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης είπε χθες:

«Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν πχ τα σχολεία, να μπουν ορισμένες περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο».

 


AgrinioStories