27 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Παράλληλες εξορμήσεις – περιοδείες

Η ώρα των debate έφτασε για τους 6 υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ,
οι οποίοι ξεκινούν παράλληλα εξορμήσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Την υπόθεση των τηλεμαχιών μεταξύ τους θα την αποφασίσει η ΕΔΕΚΑΠ, η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας όλη τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Ετσι, οι υποψήφιοι αφού έστειλαν τις σχετικές επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ με τις προτάσεις τους για την δεξαγωγή των debates (αριθμό, θεματικές κλπ) όρισαν και τους εκπροσώπους τους για τις σχετικές συνεννοήσεις.

 • Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ορίσει εκπρόσωπό του στην ΕΔΕΚΑΠ τον Βαγγέλη Τσόγκα.
 • Εκπρόσωπος του Α. Λοβέρδου για τις συνεννοήσεις με την ΕΔΕΚΑΠ σχετικά με τα debates ορίστηκε ο Σπύρος Καρανικόλας.
 • Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ορίσει ακόμη εκπρόσωπο.
 • Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη εκπρόσωπος θα είναι ο Αιμίλιος Τσαπρανίδης.
 • Οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης θα ορίσουν εκπρόσωπο πιθανότατα αύριο.

Οι Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης, έστειλαν επιστολές προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής με τις οποίες ζητούν τη διεξαγωγή debates μεταξύ των υποψηφίων.

Ανδρουλάκης: Να διεξαχθούν 2+1 debates

Στην επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ζητεί να γίνουν δύο debate μεταξύ των έξι υποψηφίων και άλλο ένα μεταξύ των δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο.

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την προοπτική του Κινήματός μας, τον ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για τη χώρα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό, επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας».

Επιπλέον, στην επιστολή υπενθυμίζεται «το θετικό προηγούμενο των εσωκομματικών εκλογών του 2017, οπότε είχαν διοργανωθεί και πάλι δύο debate με τη συμμετοχή και των 10 υποψηφίων, αλλά και ένα ακόμη πριν από τον δεύτερο γύρο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω του πένθους για τους συμπολίτες μας που έχασαν τις ζωές τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει: «Καθώς βρισκόμαστε μόλις πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές, πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματοποίησή τους, χωρίς να διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία κανενός εκ των υποψηφίων».

Λοβέρδος: Πολλά debates και δύο στον δεύτερο γύρο

Συνεννόηση όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να συμμετέχουν σε κοινές τηλεοπτικές συζητήσεις στο Α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών και σε δύο μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στο Β’ γύρο, προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην επιστολή του στη αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή του αναφέρει ότι όλοι έχουν συναίσθηση ότι οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου αποτελούν ορόσημο για την παράταξη και επισημαίνει: «Με την επίγνωση αυτή και με δεδομένη την πεποίθηση όλων μας ότι πρώτο ζητούμενο αποτελεί η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας, θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση όλων των υποψηφίων σε συνεργασία με την ΕΔΕΚΑΠ για τις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις μας (τα επονομαζόμενα debates)».

Επίσης, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τονίζει τον συνθετικό διάλογο που είναι προνομιακό πεδίο του χώρου και προτείνει τη διεξαγωγή δύο δημοσίων συζητήσεων (debates) κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου. «Τέλος, αντιμετωπίζω θετικά τη διαδικασία ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των δημοσιογράφων και των υποψηφίων», προσθέτει.

Γερουλάνος: Να γίνουν 4 θεματικά debates των υποψηφίων

Την πρότασή του για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής σε 4 θεματικά debates που θα διεξαχθούν σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες νομών, επανέλαβε με επιστολή του και ο Παύλος Γερουλάνος.

Στην επιστολή, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει: «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να δείξουμε πως η παράταξή μας έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα καθώς και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνίδα και τον Έλληνα και παράλληλα να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα.

Αυτή η παρακαταθήκη μάς δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με αντιπαραθέσεις μεν αλλά με πολιτισμό, ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές τις αντιπαραθέσεις ξεκάθαρες προς όλους όσους θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής και για να γίνει αυτό, οι θέσεις μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων.

Το πού, το πότε, καθώς και οι θεματικές, θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα μεταξύ των μελών της ΕΔΕΚΑΠ και των αντιπροσώπων των υποψηφίων. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τα πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα που θα μπορούσε να στείλει η κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων στην Αλεξανδρούπολη και η διεξαγωγή ενός debate εκεί.

Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία είναι η ώρα για θέσεις, είναι η ώρα της κοινωνίας, μακριά από κάθε εσωστρέφεια».

Χρηστίδης: Προτείνει 3 θεματικά debate

Ο Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) με την οποία προτείνει την διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεοπτικών διαλόγων.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο Π. Χρηστίδης αναφέρει τα εξής:

«Η επιτυχία των προοδευτικών δυνάμεων στις αναμετρήσεις της 5ης και της 12ης του Δεκέμβρη, εξαρτάται κυρίως από τη συμμετοχή σε διαδικασίες που θα καταδείξουν την αποδοχή της κοινωνίας στον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των διαδικασιών. Για το λόγο αυτό προτείνουμε:

Την πραγματοποίηση τριών θεματικων τηλεοπτικών διαλόγων με τα εξής θέματα:

  • 1. Δημοκρατία, Οικονομικές ανισότητες και Διαγενεακή αλληλεγγύη την εποχή της κλιματικής κρίσης.
  • 2. Η Ελλάδα στον κόσμο. Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
  • 3. Το Κίνημά μας ως φορέας πολιτικής. Θεσμική λειτουργία, συμμετοχή, αποφάσεις, λογοδοσία.

Την διεξαγωγή και μετάδοση, μέσω καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, δύο τηλεοπτικών διαλόγων ανάμεσα στους υποψηφίους των εσωκομματικών εκλογών μέχρι τις 05.12, καθώς επίσης την πραγματοποίηση ενός ακόμη τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους 2 υποψηφίους που θα αναμετρηθούν στις 12.12
στις τηλεοπτικές συζητήσεις, να δοθούν ερωτήσεις και σε πολίτες, που θα παραβρίσκονται. Τέλος, πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής όσων επιθυμούν».

Οι περιοδείες των υποψηφίων

Από τη γενέτειρα των Παπανδρέου και εκλογική του περιφέρεια, την Αχαΐα, ξεκινά συμβολικά τις περιοδείες του ο Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Το πρόγραμμα Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως έγραψε πρώτο το iefimerida.gr, θα κάνει την πρώτη εξόρμησή του εκτός Αθηνών στη Δυτική Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αχαΐα και εν συνεχεία την Αιτωλοακαρνανία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 12:00 Συνάντηση με πολίτες, στελέχη και μέλη του Κινήματος Αλλαγής στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας στην Πάτρα
  • 12:45 Δηλώσεις στα ΜΜΕ
  • 13:00 Συνάντηση με Δημάρχους Αχαΐας
  • 13:30 Συνάντηση με Προέδρους Επιμελητηρίων
  • 19:00 Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας (Πολυχώρος – Πάρκο Ξυστρή)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  • 12:00 Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο)
  • 15:00 Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου – Συνάντηση με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων
  • Από την Κυριακή ως την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα Ανδρουλάκη

  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή στην Ηλιούπολη. Θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 19:00 στο δημοτικό αναψυκτήριο της περοχής.
  • Την Κυριακή θα επισκεφθεί την Κόρινθο και από Τρίτη θα κάνει περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Λοβέρδου

  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε συγκέντρωση σήμερα στο Μαρούσι, απ’ όπου διεμήνυσε: «Στις 5 Δεκεμβρίου γκρεμίζουμε τους κομματικούς μηχανισμούς. Όλα από την αρχή. Όλα από τη βάση. Όλα τα όργανα αιρετά. Έτσι διασφαλίζουμε την ανανέωση. Μόνο έτσι προχωράμε μπροστά».
  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μεταβεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στην Ηγουμενίτσα. Στις 13:30 θα έχει συζήτηση με πολιτικούς του φίλους (Cafe Metropole) και στις 14:15 ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα κάνει δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρες ο Α. Λοβέρδος θα μεταβεί στα Ιωάννινα όπου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη, θα απευθύνει ομιλία και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα μεταβεί στην Αιτωλοακαρνανία.

  • 10:30 Ναύπακτος: Δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος» (Hotel Nafpaktos).
   Στο ίδιο σημείο αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία του Α.Λοβέρδου στους πολιτικούς του φίλους στην περιοχή.
  • 12:30 Μεσολόγγι: Δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.
   Στο ίδιο σημείο αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία του Α.Λοβέρδου στους πολιτικούς του φίλους στην περιοχή.
  • 16:30 Αγρίνιο: Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»
   Στις 17:00 πολιτική συνάντηση με στελέχη, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής στο ίδιο σημείο (ξενοδοχείο «Γαλαξίας»)
  • 18. 00 Αγρίνιο: Κεντρική Ομιλία του Α.Λοβέρδου στους πολιτικούς του φίλους στο Παπαστράτειο Μέγαρο
  • 20:30 Αμφιλοχία: Δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και κατόπιν πολιτική συζήτηση με φίλους στο cafe Βεργούλη.

Το πρόγραμμα Καστανίδη

  • Ο Χάρης Καστανίδης θα περιοδεύσει στην Κρήτη την άλλη εβδομάδα και μάλιστα τις ίδιες ημέρες με τον Γ. Παπανδρέου.
  • Ο Χ. Καστανίδης θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, την Τρίτη το πρωί στο Ρέθυμνο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα Χανιά.


AgrinioStories | Πηγή