15 Αυγούστου 2022

ΚΙΝΑΛ Αχαΐας για κλείσιμο καταστημάτων της Πειραιώς

Κίνημα αλλαγής Αχαΐας: Έντονη ανησυχία για το πιθανό κλείσιμο
των καταστημάτων Πειραιώς στην περιοχή

Σε ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ αναφέρονται τα παρακάτω:

« Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ εκφράζει δημόσια την έντονη ανησυχία της για την φημολογούμενη πρόθεση της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ , να κλείσει 4 καταστήματα του Νομού Αχαΐας και ιδιαίτερα της Κάτω Αχαΐας , των Καλαβρύτων , του Ρίου και ενός ακόμα στην περιοχή της Πάτρας.

Το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων αυτών, στο βωμό της μείωσης του λειτουργικού κόστους και μεγιστοποίησης του τραπεζικού κέρδους παρά την αδρή στήριξη των τραπεζών από τον κρατικό προϋπολογισμό όλα τα χρόνια της κρίσης , μόνο σοβαρά προβλήματα θα προκαλέσει στους αγρότες, στους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους ιδιαίτερα των αγροτικών περιοχών που καθημερινά συναλλάσσονται με τα καταστήματα, συντηρώντας έτσι και την γενικότερη τοπική οικονομία. Θα προκαλέσει ακόμα κύμα απολύσεων των εργαζομένων στα καταστήματα αυτά μέσω της πίεσης για «εθελούσια» συνταξιοδότηση που θα δεχθούν .

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να αντιταθεί αποφασιστικά και να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής μας οικονομίας, των αγροτών , των επαγγελματιών και των συνταξιούχων μας.»

 

 

Η Φωτογραφία είναι αρχείου από κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας

AgrinioStories