3 Οκτωβρίου 2022

ΚΔΑΠ – Αισθητά λιγότεροι φέτος οι δικαιούχοι

Αισθητά λιγότεροι είναι εφέτος οι δικαιούχοι voucher
για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).
Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

 Μεγάλη μείωση στους δικαιούχους voucher για τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η μείωση των δικαιούχων σε σχέση με πέρυσι να φτάσει ακόμα και το 50% με τα συγκεντρωτικά στοιχεία πάντως να αναμένονται.

Η μείωση των δικαιούχων οφείλεται, όπως αναφέρουν πηγές στο NEWS 24/7 στο περίπλοκο σύστημα μοριοδότησης που εφαρμόστηκε με από εφέτος και το οποίο έχει ως μόνους σίγουρους δικαιούχους όσους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα από 6000 ευρώ και κάτω.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι στη μοριοδότηση παίζουν μεγάλο ρόλο οι παράγοντες της ανεργίας, της τριτεκνίας-πολυτεκνίας και της αναπηρίας, πολλοί αιτούντες από αυτές τις κατηγορίες δεν εξασφάλισαν voucher και είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώσουν-αν φυσικά μπορούν-για τις απογευματινές δραστηριότες των παιδιών τους.

Είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που μας αναφέρθηκαν. Τρίτεκνη οικογένεια με εισόδημα 12000 ευρώ έμεινε έξω, όπως και μονογονεϊκή με 11000 ευρώ.

Τα ΚΔΑΠ είναι πολύ χρήσιμα για τους γονείς που εργάζονται το απόγευμα καθώς μπορούν να απασχολήσουν παιδιά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα. Πλέον για αρκετές χιλιάδες οικογένειες αυτή η δυνατότητα της δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους χάθηκε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

 

Πηγή | Συντάκτης Νίκος Γιαννόπουλος

agriniostories