10 Ιουνίου 2023

Κατσιφάρας: «Ψηφίσαμε με αίσθημα Ευθύνης»

Κατσιφάρας: «Ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό με αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ»

«Ο τρίτος προϋπολογισμός που καταθέτει η περιφερειακή αρχή ΦΑΡΜΑΚΗ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, «είναι στάσιμος αναπτυξιακά, διαχειριστικός στην φιλοσοφία του και σπάταλος σε εκδηλώσεις άνευ ενδιαφέροντος, χωρίς στίγμα και προτεραιότητες ενώ οι προκλήσεις και οι ανάγκες της εποχής είναι σε διαφορετική κατεύθυνση».

Και συνεχίζει:

«ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ τις διαφωνίες μας κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον τρόπο της πολιτικής λειτουργίας του φορέα που επηρεάζει όμως το κύρος του θεσμού και την αποτελεσματικότητά του και κυρίως:

   • Στο μοντέλο διακυβέρνησης της περιφερειακής αρχής που απαξιώνει την πολιτική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Υποβαθμίζει τον ρόλο και την φωνή των συμβούλων και αποδυναμώνει την ένωση δυνάμεων και την πολιτική διεκδίκηση.
   • Στο μοντέλο διοίκησης που όλα ανατίθενται σε ιδιώτες και τεχνικούς συμβούλους και απαξιώνει τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους. Την βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων και την τακτική των συμπληρωματικών συμβάσεων που έχουν πλέον γίνει κανόνας καθώς και την επιστροφή στην εποχή του ρουσφετιού και της αδιαφάνειας.
   • Στο μοντέλο παραγωγής έργων και την αδυναμία προετοιμασίας και ένταξης νέων έργων καθώς την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται συχνά. Συνεχώς δίνονται παρατάσεις στα υπάρχοντα έργα.
   • Στην αποτυχία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα προγράμματα covid 19 και τα αναπτυξιακά ελλείματα της περιοχής παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και του Περιφερειάρχη για προσέλκυση νέων επενδύσεων και αλλαγών στο παραγωγικό πρότυπο.
   • Στην έλλειψη καινοτόμων πολιτικών στην αγροτική ανάπτυξη και την ύπαιθρο. Οι περισσότερες πρωτοβουλίες περιορίζονται μόνο στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τις επιδοτήσεις.
   • Στην αποτυχία της περιφέρειας να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά την αναβάθμιση της λειτουργίας των περιφερειακών Νοσοκομείων της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται στο στάδιο πριν την κατάρρευση εν μέσω πανδημίας με τραγικές συνέπειες στην παροχή υγείας.
   • Στην επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των μεγάλων διευρωπαϊκών και εθνικών δικτύων οδικά, σιδηροδρομικά, ενεργειακά, λιμενικά και ψηφιακά για να γίνει ανταγωνιστική η περιφέρειά μας.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ, περισσότερη και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση της επόμενης μέρας που έρχεται με ταχύτητα και θα επηρεάσει την ζωή μας.

ΜΙΛΗΣΑΜΕ, για τις προκλήσεις του αύριο, την διεκδίκηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και τονίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τις πέντε ( 5 ) μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις που είχαμε βάλει σε τροχιά προετοιμασίας και διεκδίκησης όταν είμαστε στο τιμόνι της Περιφέρειας όπως:

  1. Την ανάταξη των πρώην βιομηχανικών χώρων του εργοστασίου Λαδόπουλου στην Πάτρα και μετατροπή τους σε σύγχρονο διοικητικό κέντρο καθώς και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.
  2. Την χωροταξική ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας και μετατροπή της σε ένα σύγχρονο εναλλακτικό τουριστικό πόλο στην καρδιά της Αιτ/ νίας αξιοποιώντας το υγρό στοιχείο.
  3. Την χωροταξική ανάπτυξη του φράγματος της Πηνείας και μετατροπή του σε νέο οικοτουριστικό πόλο στην Ηλεία.
  4. Την χωροταξική ανάπτυξη του φράγματος Πείρου – Παραπείρου στην καρδιά της ΠΕ Αχαΐας και μετατροπή του σε νέο οικοτουριστικό πόλο στα πρότυπα της λίμνης Πλαστήρα.
  5. Την αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου στην βόρεια είσοδο της Πάτρας και σε συνδυασμό με τον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ και την πρώην Γεωργική σχολή την μετατροπή του σε πάρκο πολιτισμού αστικού τύπου.

Οι παραπάνω ΟΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ για την παράταξή μας θα συνεχιστούν μέχρι την δικαίωσή του γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουμε τον ρου των πραγμάτων. Ο περιφερειάρχης προσπάθησε αρχικά να μειώσει την αξία τους αλλά είναι τόσο ισχυρές και υπήρχε άρτια προετοιμασία που με έστω και καθυστέρηση όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα θα γίνουν.

Τέλος ΨΗΦΊΣΑΜΕ όλα τα μέλη της παράταξής μας χωρίς αστερίσκους για να μην μείνει ούτε μία μέρα η Περιφέρεια χωρίς προϋπολογισμό στις δύσκολες ώρες που περνούν οι συμπολίτες μας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ της ΕΥΘΥΝΗΣ είναι για μας ΟΔΗΓΟΣ.»

 


AgrinioStories