Ένα καθαρό σπίτι ορίζει την καλή ποιότητα ζωής

Ενα καθαρό σπίτι αποτελεί έναν από τους παράγοντες
που ορίζουν την καλή ποιότητα ζωής.

Δεν είναι απλά θέμα υγιεινής, είναι θέμα υγείας.

Oι ρυθμοί της καθημερινότητας, πολλές φορές, δεν επιτρέπουν τον διεξοδικό καθαρισμό του σπιτιού. Οι περισσότερες δουλειές γίνονται επιφανειακά, πολλές φορές λανθασμένα, χωρίς το σωστό αποτέλεσμα. Σαφώς υπάρχει τρόπος να γίνονται όλα πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Μικρά τιπς μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την στρατηγική καθαριότητας του σπιτιού που ακολουθείς. Έμπειροι επαγγελματίες καθαριστές αποκαλύπτουν στo realsimple.com μικρά μυστικά που κάνουν την διαφορά.

1) Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο: «Αν πχ. Στο ψυγείο σας υπάρχουν δαχτυλιές και σημάδια βρωμιάς, μπορείτε να απαλλαγείτε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ρίχνοντάς τες σε ένα καθαρό πανί μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά μια επιφάνεια με λεκέδες».

2) Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα: «Χρησιμοποιήστε τα σωστά εξαρτήματα ανάλογα με την επιφάνεια που έχετε να καθαρίσετε. O διεξοδικός καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει την διαφορά στην απολύμανση του σπιτιού».

3) Λευκό ξύδι: «To λευκό ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού. Ιδίως στο μπάνιο και την κουζίνα. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με ξύδι και αφήστε το σε μια λεκιασμένη επιφάνεια για 15 λεπτά. Αν θέλετε να καθαρίσετε πχ. Τις κουρτίνες του μπάνιο μπορείτε να βουτήξετε μια καθαρή πετσέτα σε ξύδι και να τις πλύνετε μαζί, χωρίς να χρειαστείτε καν σαπούνι».

4) Ελαφρόπετρα: «Η ελαφρόπετρα μπορεί να βοηθήσει πολύ στον καθαρισμό δύσκολων επιφανειών. Πριν την χρησιμοποιήσετε, καλό θα ήταν να την βρέξετε, για να μην χαράξει τις επιφάνειες που πρέπει να καθαρίσετε».

5) Ατμοκαθαριστής: «Απολύμανση, η λέξη κλειδί για την καθαριότητα του σπιτιού. Μπορεί να έχετε καθαρίσει μια επιφάνεια με καθαριστικά προϊόντα, ωστόσο τα υπολείμματα από τις χημικές ουσίες υπάρχουν ακόμα και καλό θα ήταν να απομακρυνθούν. Ο ατμοκαθαριστής βοηθά ιδιαιτέρως στον καθαρισμό των χαλιών.

 


AgrinioStories