5 Δεκεμβρίου 2022

Κατάργηση μέτρων στην εστίαση από σήμερα 19/2

Από σήμερα Σάββατο 19 Φεβρουαρίου,
ισχύει η κατάργηση των μέτρων στην εστίαση.

Τέλος στα μέτρα από σήμερα σε διασκέδαση, εστίαση και γήπεδα, με τους ειδικούς να ανάβουν το «πράσινο» φως για επιστροφή στην κανονικότητα.

Τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους και όσους διαθέτουν πιστοποιητικό, αφού για τους ανεμβολίαστους δεν αλλάζει, προς το παρόν τίποτα. Ο Θάνος Πλεύρης ωστόσο ανακοίνωσε ότι όλα τα μέτρα θα αρθούν μέσα στον Μάρτιο, αφήνοντας ένα ερωτηματικό για το ποιους θα αφορά η άρση.

Για τους ανεμβολίαστους ισχύουν τα εξής μέτρα:

   • Απαγορεύεται η είσοδός του στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.
   • Μπορούν να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης -σε όσα μαγαζιά διαθέτουν ανοιχτό χώρο- με αρνητικό rapid test.
   • Δεν έχουν πρόσβαση σε γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, συνέδρια και γυμναστήρια.
   • Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, την εργασία τους και υπηρεσίες αισθητικής πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Για το αν σύντομα θα υπάρξει κατάργηση των μέτρων και για τους ανεμβολίαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε χαρακτηριστικά: «Ό,τι αποφασίζουμε σχετικά με τη λειτουργία των χώρων και την πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων θα ανακοινώνεται. Δεν υπάρχει πρόθεση αυτή την ώρα να υπάρχει ένας διαχωρισμός στα προνόμια. Ισχύει το πιστοποιητικό με συγκεκριμένα προνόμια για την πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων σε συγκεκριμένους χώρους. Εκεί είμαστε και εκεί θα συνεχίσουμε».

 


AgrinioStories | Μεπληροφορίες από πηγή