2 Οκτωβρίου 2022

Καρκινοπαθείς Ηλείας: Έκκληση για ογκολογική

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες,
οι ογκολογικοί ασθενείς της Ηλείας,
απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία και στο Υπουργείο Υγείας,
να δημιουργηθεί μία ογκολογική μονάδα στον νομό

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, οι ογκολογικοί ασθενείς της Ηλείας, απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία και στο Υπουργείο Υγείας, να δημιουργηθεί μία ογκολογική μονάδα στον νομό, στην οποία θα μπορούν να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους (αλλά και τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες), χωρίς να είναι αναγκασμένοι χειμώνα-καλοκαίρι, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, καύσωνα) να πηγαίνουν στην Πάτρα ή και στην Αθήνα ακόμα. Και αυτό το ζητούν και για ένα ακόμα σημαντικό λόγο.

Είναι πολλές οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα μεταφοράς στην Πάτρα ή στην Αθήνα, προκειμένου να κάνουν τις θεραπείες τους οι άνθρωποί τους, οι οποίοι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα να αφήσουν οριστικά πίσω τους, αυτήν τη σοβαρή ασθένεια, πού όμως πλέον δεν είναι ανίκητη.

Ζητούν λοιπόν από την Πολιτεία να κάνει ότι είναι δυνατόν για να δημιουργηθεί αυτή η ογκολογική μονάδα στην Ηλεία, προκειμένου να αποφεύγουν την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται όταν είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν ώρες, προκειμένου να φτάσουν στα μεγάλα ογκολογικά κέντρα της χώρας. Και είναι χρέος της πολιτείας να σταθεί δίπλα τους και να τους βοηθήσει σε αυτή τη μάχη που δίνουν για να είναι και πάλι υγιείς και να αφήσουν πίσω τους οριστικά αυτή την περιπέτεια την οποία βιώνουν.

Η εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε με ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν με αυτή την ασθένεια και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να ξεκινούν από το σπίτι τους πριν ακόμα ξημερώσει, για να φτάσουν στην Πάτρα ή στην Αθήνα για να κάνουν την θεραπεία τους ή για μία επίσκεψη στον ιατρό τους.

Ήρθε η ώρα η ελληνική πολιτεία να δώσει λύση σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα και να ικανοποιήσει ένα μεγάλο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην πηγή

AgrinioStories