3 Δεκεμβρίου 2022

Καραμητσόπουλος: «Οι πολίτες μπαίνουν μπροστά»

«Θεωρούμε πολύ σημαντική και επιτυχημένη τη σύσκεψη
της συντονιστικής για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι.»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Με αυτή την πρόταση ξεκίνησε η δήλωση του Αντιδημάρχου Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Γιώργου Καραμητσόπουλου, για την ανοιχτή  σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες η συντονιστική επιτροπή των πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως ακολούθως:

«Ένα από τα σημαντικότερα έργα βασικών υποδομών της χώρας μας είναι ο οδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία. Θα συνδέσει τους δυο άλλους μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και το Ιόνιο με το Αιγαίο συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη των περιοχών καθώς η μετακίνηση θα γίνεται σε πολύ μικρότερο χρόνο και κυρίως με ασφάλεια.

Ειδικά για τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Ο σημερινός δρόμος χαράχτηκε επί Χαριλάου Τρικούπη για τις ανάγκες εκείνης της εποχής που η μετακίνηση γίνονταν με κάρα. Ο ίδιος δρόμος με ελάχιστες αλλαγές χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα που οι ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές ενώ η κατάσταση του δρόμου είναι τραγική και άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών.

Και όμως αυτό το απολύτως αναγκαίο έργο που θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί πριν δεκαετίες καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν το θεώρησε τόσο σημαντικό ώστε να το κάνει πράξη. Από λόγια και υποσχέσεις βέβαια άλλο τίποτα αλλά πολιτική βούληση δεν υπήρξε ποτέ.

Οι πολίτες πλέον μπαίνουν μπροστά για να πιέσουν και να απαιτήσουν τα απολύτως αυτονόητα που δυστυχώς για την περιοχή μας παραμένουν ζητούμενα. Η συντονισμένη κινητοποίηση των πολιτών είναι κάτι πολύ θετικό και ταυτόχρονα φανερώνει την γύμνια του πολιτικού μας συστήματος.

Εμείς ως «Συμμαχία Πολιτών» θεωρούμε ότι οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πέρα και πάνω από κόμματα και πρόσωπα.

Γι’ αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στον δίκαιο από κάθε άποψη αγώνα, που μας αφορά όλους και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου και όπως χρειασθεί.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος»

 


AgrinioStories