8 Ιουνίου 2023

Καλώς να τον υποδεχθούμε, τον κ. Λέκκα, Δήμαρχε

Έρχεται αύριο στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού
και Προστασίας, κ. Ευθύμιος Λέκκα

 

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Απ’ ότι μαθαίνω έρχεται αύριο στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, για να εκτιμήσει τις κατολισθήσεις που συμβαίνουν στο Δήμο Αγρινίου, κάθε φορά που «οι ουρανοί ανοίγουν» και κάνουν τη δουλειά τους, όπως τους αρμόζει και όπως η φύση τους επιβάλλει.

Το έμαθα και θυμήθηκα μια φωτογραφία του Δημάρχου στην κρεμαστή γέφυρα της Αγίας Δευτέρας στον Ψηλόβραχο των Παρακαμπυλίων, την οποία βλέπετε κι εσείς σε αυτή την ανάρτηση. Ένα φοβιστικό πέρασμα στον αέρα με τον τόπο από κάτω ρημαδιό, γεμάτο νταμάρια και βράχια πεσμένα.

Αν αυτή η εικόνα δεν αποτυπώνει σε όλο το εύρος της αυτή την καταστροφή που έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να μην πω αιώνες, σε αυτό τον περήφανο τόπο, τότε μάλλον εθελοτυφλούμε.

Η ενδοχώρα του Δήμου και του νομού αιώνες τώρα «πέφτει» και όλοι εμείς προσπαθούμε με πρόχειρες κατασκευές και γέφυρες στον «αέρα» να περάσουμε απέναντι.

Μόνο κάτι σχοινιά οι σταθερές μας που τα κρατάμε σαν αρπακτικά στα χέρια και τολμάμε βήματα στο κενό.

Να τον πας, Δήμαρχε, τον κ. Λέκκα, να τις δει αυτές τις χαρακιές και στον Ψηλόβραχο και στον Άγιο Βλάση και στο Άνω Κεράσοβο και όπου αλλού… και να τον ρωτήσεις να μας πει, αν υπάρχει αρχείο για όλα αυτά τα φαινόμενα των κατολισθήσεων στο νομό στα ράφια του οργανισμού στον οποίο προεδρεύει, καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί θεσμικά, ώστε να μην αποτελούν απειλές για τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων αυτού του νομού.

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories

Υ.Γ. Πριν από λίγες μέρες υπήρχε και μια καθίζηση στην εθνική(!) οδό Αγρίνιο – Θέρμο, η οποία αποκαταστάθηκε. Να τον πας κι εκεί γιατί, έχω τη γνώμη, ότι εκείνη η αποκατάσταση ήταν απλά και μόνο γρήγορη.