20 Αυγούστου 2022

Κάλεσμα της ΟΠΣΥΞ για το Περιβάλλον Ξηρομέρου

Κάλεσμα συμμετοχής σε σύσκεψη από Ο.Π.ΣΥ.Ξ.
για το Περιβάλλον του Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίας

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), μαζί με τα μέλη της και το Σύλλογο Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η «Αμαδρυάδα» στη σύσκεψη που οργανώνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ (Πατησίων 5, Ομόνοια, στον 4ο όροφο), την Τετάρτη 11 Μάη 2022, στις 6:00 το απόγευμα, για να «αντιδράσουν στο μαύρο μέλλον που επιφυλλάσουν” για το Περιβάλλον του Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίας

«Το μέλλον είναι δυσοίωνο», αναφέρουν, «για την χλωρίδα και την πανίδα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε το παρόν της πράσινης ανάπτυξης που αλλοιώνει το τοπίο και τον τόπο μας… Να διορθώσουμε το παρελθόν της αδιάφορης και καταστροφικής αντιμετώπισης του περιβάλλοντος από την πολιτεία….

   • Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας χωρίς φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, βιορευστά και επεκτάσεις ιχθυοτροφείων στις παραλίες μας.
   • Αμβρακικός κόλπος: Όχι στην οικολογική καταστροφή. Μέτρα προστασίας και ανάπτυξης.
   • Δάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου, πνοή ζωής, οχυρό στην Κλιματική αλλαγή..
   • Ξηρόμερο για γεωργία, μελισσοκομία, κτηνοτροφία, αλιεία, οικολογική τουριστική ανάπτυξη.

Αύριο, δεν θα μπορείς να πας στο χωριό σου, γιατί τα βουνά, τα δάση και οι παραλίες δεν θα ανήκουν σε μας, αλλά στους «άριστους επιχειρηματίες.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε όλα αυτά που γίνονται για εμάς… χωρίς εμάς», καταλήγει το κάλεσμα.

 

Φωτογραφεία ανάρτησης: Αρχείο


AgrinioStories