5 Δεκεμβρίου 2022

Καλεντάρι – Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 5 Νοεμβρίου…

Καλεντάρι της 5ης Νοεμβρίου του:

1958: «Τα καίμε, αφού δεν τα μπορούμε να τα πωλήσουμε»

5 Νοεμβρίου 1958

Με έντονες εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης οι καπνοπαραγωγοί του νομού διατράνωσαν σήμερα την αγανάκτησή τους για την «αστοργία» απέναντί τους.

Στο Αγρίνιο το συλλαλητήριο απαγορεύθηκε, αλλά στην ύπαιθρο και ειδικότερα στο Ξηρόμερο, πραγματοποιήθηκαν ογκώδεις συγκεντρώσεις παραγωγών σε διάφορα σημεία των δρόμων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Το μεγαλύτερο μπλόκο στήθηκε στη γέφυρα του Πλατανορέματος στο δημόσιο δρόμο Αγρινίου – Αμφιλοχίας. Εκεί σταμάτησε εντελώς η κίνηση και παρά τις εντολές του εισαγγελέα Ρενιέρη, που έφτασε στο σημείο με το διοικητή της χωροφυλακής, οι καπνοπαραγωγοί έμειναν στις θέσεις τους γύρω από ένα φορτηγό, το οποίο είχαν ακινητοποιήσει πάνω στη γέφυρα.

Άλλη συγκέντρωση με αποκλεισμό δρόμου πραγματοποιήθηκε μεταξύ των χωριών Παραβόλας και Καινούργιου Τριχωνίδας, όπου η διέλευση των αυτοκινήτων παρεμποδίστηκε μέχρι την 5ην απογευματινή. (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Φύλ. 6.11.1958, Σελ. 6)

 

 

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Η φωτογραφία είναι από τη δίκη των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Μήτσου Βλάχου. Πρώτος από αριστερά στην έδρα του διακστηρίου ο εισαγγελέας Αγρινίου Ρενιέρης Δημήτρης.

AgrinioStories| Πηγή: Αρχείον Αγρινίου