28 Σεπτεμβρίου 2022

Καλαμάτα 19/7 – Μ. Δουλγέρη: Ένα κάδρο ακόμα

«Εγώ δεν κάνω κάδρα, είναι σαν να ζω στο κάδρο»
Γιάννης Κουνέλλης

 

Στις 19 Ιουλίου, στις 9:00΄το βράδυ, στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η Μαρία Δουλγέρη παρουσιάζει το «Ένα κάδρο ακόμα»

«Ένα Σόλο», αναφέρει η ανακοίνωση της παράστασης. «Μια Γυναίκα.Ένα εργαστήρι ως εικαστικό τοπίο. Μια παράσταση που πραγματεύεται τη δημιουργική διαδικασία, στην οποία ο ερμηνευτής γίνεται ταυτόχρονα ο δημιουργός και το έργο, συνθέτοντας ένα αέναο κάδρο. Στην διαδικασία αυτή όπου το σώμα σμιλεύεται και σμιλεύει, η αγωνία, η συγκίνηση και η αφοσίωση εναλλάσσονται και συνυπάρχουν μεταξύ χάους και τάξης. Και έτσι δημιουργείται «ένα κάδρο ακόμα». Μία ακόμα προσπάθεια. Μία ακόμα ιστορία.»

 

 

  • Χορογραφία και ερμηνεία: Μαρία Δουλγέρη
  • Μουσική: Χρήστος “MastroKristo” Παραπαγκίδης
  • Σκηνικά: Μαρία Δουλγέρη
  • Κοστούμια: Μαρία Δουλγέρη, Rhiannon Noke
  • Φωτογραφία: Buba Gabedava
  • Υποστήριξη Προβών: Jasmin Vardimon Co, PERA – School of Performing Arts, Wayne MacGregor Studio

 

 

Η Μαρία Δουλγέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική. Εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου αποφοίτησε με άριστα. Ταξίδεψε στην Αγγλία όπου συνεργάστηκε με την χορογράφο Jasmin Vardimon στις παραγωγές Yesterday, Park, Maze και Pinocchio, όπου και υποδύθηκε τον ομώνυμο ρόλο.  Έχει δουλέψει με ομάδες όπως η Jukstapoz ως βοηθός χορογράφου ενώ παράλληλα αναπτύσσει την δική της δουλειά με παρουσία σε Ελλάδα, Αγγλία και Κύπρο. Παραδίδει μαθήματα χορού και το εργαστήρι με τίτλο A Performer’s Craft σε πανεπιστήμια, σχολές χορού και φεστιβάλ στην Ευρώπη.

 


AgrinioStories