23 Μαΐου 2022

Ημερίδα από το «Φωτεινό Αστέρι» σήμερα 10/12

«Το Φωτεινό Αστέρι» πραγματοποιεί διαδικτυακή ημερίδα
με θέμα «Τα Δικαιώματα του παιδιού τότε και τώρα»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού «Το Φωτεινό Αστέρι» πραγματοποιεί διαδικτυακή ημερίδα με θέμα « Τα Δικαιώματα του παιδιού τότε και τώρα». Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/12/2021 στις 18.30 μέσω live Streaming με ομιλητές τους:

   • Σταυρούλα Βενιέρη- Συγγραφέας και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των εκδόσεων «Κούρος»
   • Ευγενία Καρούμπαλη– Εκπαιδευτικός καθηγήτρια Μουσικής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών
   • Κορίνα Αξίντε – Ψυχολόγος
   • Αναστάσιος Ξένος -Δικηγόρος
   • Συντονίστρια η Δημοσιογράφος Ευτυχία Λαμπροπούλου

Το «Φωτεινό Αστέρι», βρίσκεται εθελοντικά δίπλα στα παιδιά μέχρι δεκαοκτώ ετών με προβλήματα υγείας και τις οικογένειες με τέκνα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το «Φωτεινό Αστέρι», τώρα παρά ποτέ κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ο τόπο μας βιώνει είναι ουσιαστικά κοντά στα παιδιά και στις οικογένειές τους , με την παροχή όχι μόνο υλικής βοήθειας αλλά πνευματικής εγρήγορσης και έμπρακτης συμπαράστασης.

 

 

Τι είναι το Φωτεινό Αστέρι;

Το Φωτεινό Αστέρι είναι Εθελοντική Δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας που στόχο έχει την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 18 ετών.

 Είμαστε ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, δομημένος στον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας. Δραστηριοποιούμαστε από το 2012 στην τοπική κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας με δράσεις και εκδηλώσεις τόσο στην Πάτρα, όσο και σε περιοχές όπως το Αίγιο, το Μεσολόγγι κ.α. Καταστατικός στόχος και σκοπός μας είναι μεταξύ άλλων ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά): Α) Η εξασφάλιση βασικών υλικών αγαθών και ειδών που χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωματικά και ψυχικά και η διανομή αυτών σε άπορα παιδιά έως την ηλικία των ημερολογιακά συμπληρωμένων δέκα οχτώ (18) ετών μέσω των οικογενειών τους. Β) Η λειτουργία, εφ’ όσον καταστεί δυνατό, τμημάτων απασχόλησης παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες ή αθλήματα και εκμάθηση – βοήθεια επί των σχολικών μαθημάτων εκάστου αυτών, από κατάλληλο προσωπικό, εθελοντών ή μη, ώστε να επιβοηθείται ουσιαστικά η συνδρομή της οικογένειας στην εκπαίδευση των ανήλικων μελών της. Γ) Η ψυχολογική υποστήριξη με εξειδικευμένο προσωπικό, εθελοντών ή μη, τόσο των παιδιών όσο και των κηδεμόνων τους.

Το «Φωτεινό Αστέρι» παλεύει να δώσει το γέλιο, την ελπίδα και την χαρά στα παιδιά εκείνα που μαστίζονται από την ανέχεια, την φτώχεια και απελπισία. Οκτώ και πλέον έτη είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που μας ζήτησαν τη βοήθεια μας, αφού οι στιγμές που ζούμε τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που σάρωσε την χώρα μας, όσο και της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε στην παρούσα συγκυρία είναι καταλύτης που οδηγεί στην ανέχεια και την οικονομική δυσπραγία μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Οι ανάγκες μας στην καταπολέμηση της αδικίας και της ταυτόχρονης παροχής ίσων ευκαιριών σε παιδιά που έχουν ανάγκη και ζητούν επίμονα τη βοήθεια όλων μας, μάς οδηγεί στην εξεύρεση βοήθειας από συμπολίτες μας που δείχνουν μεγάλη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα. Χωρίς την αλληλεγγύη και την κοινωνική ενότητα το «Φωτεινό Αστέρι» είναι αδύνατο να λειτουργήσει και να στηρίξει όλους όσους έχουν πραγματική ενότητα. Μία κοινωνία στην οποία όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ουτοπία αλλά ανάγκη. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως κοινωνία οφείλουμε να αφήσουμε το μέλλον μας ελεύθερο και ανεμπόδιστο να αναπτυχθεί και να διαμορφωθεί. Το μόνο σίγουρο μέλλον μας είναι τα παιδιά, τα μάτια των οποίων μπορούν να χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν στον οποίο ζούμε.

Για να γίνουν τα παραπάνω όμως πραγματικότητα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία. Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, καθαριστικά, είδη Προσωπικής Φροντίδας & Υγιεινής κ.α. είναι οι καθημερινές ανάγκες του φιλανθρωπικού μας οργανισμού. Βοηθήστε μας στο δύσκολο αλλά συνάμα ελπιδοφόρο έργο που αναλάβαμε να στηρίξουμε τα πιο αδύναμα αλλά και πιο άξια μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά.

Βρισκόμαστε στην Πάτρα επί της οδού Θεμιστοκλέους 116 και Βορείου Ηπείρου και σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνεργαστούμε στην αποστολή που αποτελεί τον καταστατικό σκοπό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2611104324 και 6981-044800 αλλά και στο e-mail: tofoteinoasteri@gmail.com


AgrinioStories