3 Δεκεμβρίου 2021

Ημέρα των τεχνών στο Δημόσιο Χώρο (Video)

  • του Λ. Τηλιγάδα

Ημέρα των τεχνών του δρόμου και των καλλιτεχνων
που αντιπροσωπεύουν την ίδια την τέχνη με την εικόνα τους

Καλλιτέχνης του δρόμου είναι το άτομο που εκτελεί διάφορα είδη τέχνης μέσα σε δημόσιους χώρους, έναντι φιλοδωρημάτων. Το είδος φιλοδωρημάτων συνήθως διαφέρει ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες, χώρες κτλ, έτσι το χρηματικό φιλοδώρημα έχει τη πιθανότητα να αντικατασταθεί έναντι φαγητού, νερού, ή και δώρων.

Σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου, και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο. Για κάποιους αυτό από μόνο του λέει πολλά, θετικά ή αρνητικά, για κάποιους άλλους όμως, γνωστούς και άγνωστους στο ευρύ κοινό, είναι μία ημέρα σταθμός, μία μέρα ορόσημο που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο τους. Κάθε τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, η κοινότητα γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της, τη μέρα αφιερωμένη σε αυτή και τους ανθρώπους της..

Καλλιτέχνες ή μη, κυρίως αυτοδίδακτοι, με πάθος που, είτε προϋπήρχε είτε εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής τους με το αντικείμενο, για την τέχνη. Άνθρωποι που συναντάμε καθημερινά γύρω μας, που κάποιοι ξέρουμε και κάποιοι όχι την, «παράλληλη» θα έλεγε κανείς, ταυτότητα τους.

 

 

 


AgrinioStories