7 Δεκεμβρίου 2022

ΙΔΕΑΠΘ: Δείτε το ντοκιμαντέρ «Τέχνη της άλεσης»

Ινστιτούτο Δημιουργικότητας, Έρευνας, Ανάπτυξης
Περιφέρειας Θέρμου, παρουσιάζει
ένα ντοκιμαντέρ για την «Τέχνη της άλεσης»

Ο ΙΔΕΑΠΘ (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας, Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου) σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου και τη ΛΕΜΑΘ υλοποιεί πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο  πολιτιστικής δράσης για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της Άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς,  με επίκεντρο την διαχρονική  αξία κύκλου της άλεσης. 

Η προετοιμασία της δράσης αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ αναφορικά με τη «τέχνη της άλεσης». Για την παραγωγή του βίντεο έγιναν συνεντεύξεις και οπτικές καταγραφές σε ανθρώπους της περιοχής σχετικούς με την τέχνη της άλεσης και ανίχνευση της περιοχής καθώς και καταγραφή της διαδικασίας της άλεσης από το Αλώνι στο Μύλο.

Το υλικό είναι στη διάθεση της Διεύθυνσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για χρήση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα προβολής της «Η τέχνη της Άλεσης» έχει δύο στόχους αφενός να δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων ώστε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του κοινού και αφετέρου να προβληθεί η σχέση «της τέχνης της αλέσματος» ως στοιχείο της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιά του τόπου, στοιχείο της ιστορίας και πολιτισμού του.

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι παρακάτω επαγγελματίες κινηματογραφιστές

  • Επεξεργασία εικόνας και ήχου, Σκηνοθεσία, Επιμέλεια Παραγωγής -Χρόνης Θεοχάρης
  • Λήψη Drone – Βαγγέλης Μιχαλάκης
  • Κάμερες – Χρόνης Θεοχάρης, Βαγγέλης Μιχαλάκης
  • Αρχειακό Υλικό, Μουσική Επιμέλεια – Χρόνης Θεοχάρης, Χριστόφορος Γεωργούτσος

Δείτε το ντοκιμαντέρ του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το  Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο FaceBook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242

 


AgrinioStories