26 Σεπτεμβρίου 2022

Ηχηρή διάψευση από Σερασκέρη και ένα ερώτημα

Ηχηρή διάψευση από τον διοικητή
του Νοσοκομείου Αγρινίου, κ. Σερασκέρη,
μια παρατήρηση και ένα ερώτημα

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι αντιπαράθεσης και σκληρής, μέτριας ή ήπιας κριτικής με την διοίκηση του συστήματος Υγείας του νομού μας και ειδικότερα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Κανένας τέτοιος λόγος όμως δεν «στέκεται», όταν εδράζεται σε φήμες και σε εύκολα συμπεράσματα, που στηρίζουν την οξύτητα των σχολιασμών τους σε καταγγελίες ανώνυμων ωτακουστών μαρτύρων.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά (η προηγούμενη ήταν αυτή με τον θάνατο του δεξιοτέχνη του κλαρίνου, Γιώργου Μάγκα) αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα, ακόμα και τα πιο μεγάλα των Αθηνών, στη λογική του να μην δοθεί η εντύπωση στους αναγνώστες τους ότι δεν έχουν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση εξαντλούνται με πολύ μεγάλη ευκολία στην πρακτική της αναμετάδοσης χωρίς την τήρηση καμιάς δεοντολογίας.

Και πάει ο «ανεμιστήρας» σύννεφο, ευτυχώς, όχι από όλους.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση τοπικού site, ένας πολίτης με την ιδιότητα του «αυτήκοου μάρτυρα», κατήγγειλε, ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια από την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής να βρει αντικαταστάτη για την έγκυο παθολόγο που έχει συμπληρώσει 24ωρο εφημερίας στα επείγοντα, όμως δεν έχει καταστεί δυνατό ακόμη κάτι τέτοιο, ενώ εκφράζεται ανησυχία ακόμη και από τους ίδιους του ασθενείς. Όπως είναι λογικό, η ιατρός που εφημερεύει έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι η ίδια είναι έγκυος, αλλά και την εποχή (τέλη Αυγούστου) με ότι αυτό συνεπάγεται. Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο πολίτης εκφράζει εύλογα την απορία αν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει λάβει γνώστη για την κατάσταση που επικρατεί».

Εκτός όμως από τον «αυτήκοο μάρτυρα», υπάρχει και ο διοικητής του νοσοκομείο Αγρινίου, κ. Μιχάλης Σερασκέρης, ο οποίος σε ανάρτησή του χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb έγραψε:

«Η “είδηση” μεταδόθηκε πανελληνίως, ότι δήθεν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου απασχολεί έγκυο σε 24ωρη εφημερία χωρίς έλεος και αναρωτιούνται αν τάχα το ξέρω.
Τι να πρωτο-απαντήσω στην “είδηση”;

    1. Ότι δεν είναι πανούκλα η κύηση, ώστε με το που τη διαπιστώνουμε να απομακρύνουμε την τάχα μολυσμένη υπάλληλο;
    2. Ότι δεν όφειλα να γνωρίζω την εγκυμοσύνη αφού δεν είναι ούτε ασθένεια ούτε αναπηρία για να δηλώνεται υποχρεωτικά στις υπηρεσίες μας και να το πληροφορείται ακόμα και ο άσχετος και ανίκανος Διοικητής;
    3. Ότι η όποια έγκυος ιατρός μπορεί να έχει ανάγκη την έξτρα αμοιβή από τις εφημερίες, μιας και στο ΕΣΥ δεν υπηρετούν οι υιοί και οι κόρες του Ουόρεν Μπάφετ, αλλά μισθοσυντήρητοι επιστήμονες;
    4. Ότι δεν έχω καμία δουλειά να χώνω τη μούρη μου σε υποθέσεις άλλων ρωτώντας μπας και είσθε έγκυος;

Διερωτώνται τέλος αν το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι σε θέση τελικά να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες, αφού έχει πρόβλημα υπο-στελέχωσης.
Κι όμως, το Νοσοκομείο Αγρινίου χορηγεί κανονικές άδειες και ρεπό στους ιατρούς, τα επίσημα προγράμματα εργασίας το βεβαιώνουν. Με την υπογραφή μου.
Για δε τους ιατρούς μας αισθάνομαι ότι είναι αποτελεσματικοί, αν δεν ήταν θα το είχα δημοσιεύσει στον τύπο καταγγέλλοντας τις ανεπάρκειες του συστήματος και θα είχα παραιτηθεί.
Έχω δική μου επιχείρηση στην οποία θα επιστρέψω στην Αθήνα, για το πάθος μου για την οργάνωση της υγείας ήρθα στο Αγρίνιο, όχι γιατί δεν είχα να φάω και παρακάλεσα να με βολέψουν κάπου να “τρουπώσω”, που έλεγε ο Βουτσάς, αποκρύπτοντας την αλήθεια ή συγκαλύπτοντας ανομίες.»

Εν προκειμένω, κ. Σερασκέρη, έχετε απόλυτο δίκαιο. Η διάψευση της είδησης είναι αφοπλιστική.

Μια παρατήρηση μόνο και μια ερώτηση. Η αυτοαναφορά της τελευταίας πρότασης του κειμένου σας δεν είναι καθόλου χρήσιμη στην επιχειρηματολογία σας. Κανέναν δεν ενδιαφέρει, αν έχετε επιχείρηση στην Αθήνα, στην οποία θα επιστρέψετε ή όχι. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι το «πάθος» σας «για την οργάνωση της υγείας», που σας έφερε στον τόπο μας.

Σύμφωνα λοιπόν, με το δικό σας «πάθος» και τον δικό σας «στρατηγικό σχεδιασμό» (ΑΔΑ: 61ΨΛ46904Μ-ΗΧΜ),  θα έπρεπε από τις 30 Ιουλίου 2022 να έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος με πρώτο στόχο (μεταξύ άλλων) «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον πληθυσμό».

 

 

Αντ’ αυτού, μέχρι και σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας από τον πληθυσμό της περιοχής δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ενός μηχανήματος που λειτουργεί μετά από πολύ καιρό αχρηστίας στο νοσοκομείο Αγρινίου, για «εκπαιδευτικούς» μόνο λόγους, και μόνο για τους εσωτερικούς ασθενής του νοσοκομείου, που χρήζουν μαγνητικής απεικόνισης.

Πότε θα λειτουργήσει λοιπόν, ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου, κ Σερασκέρη, για τον πληθυσμό της περιοχής και που οφείλεται το γεγονός ότι αυτή η λειτουργία δεν συνάδει με τους στόχους, που ο ίδιος θέσατε;

Περιμένουμε την απάντηση σας, έστω και μέσω του fb, που τόσο πολύ σας αρέσει να χρησιμοποιείται και ως ιδιώτης και ως δημόσιος λειτουργός, για την ενημέρωση των φίλων σας και των φίλων των φίλων σας.

Δε λέω… χρήσιμο, εργαλείο, αλλά μόνο για τις παρέες. Όσοι δεν έχουν fb, ας μην ενημερωθούν ποτέ.

 

 


agriniostories