20 Αυγούστου 2022

Γυναικοκτονία, καταστολή και βία (Vid)

Καταστολή, αυθαιρεσία και βία
ακόμη μία φορά από τις αρχές για γυναίκες
που διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη ζωή!

Οργή και απογοήτευση προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να εμποδίζουν διαμαρτυρία πολιτών, φεμινιστριών και συλλογικοτήτων κατά των γυναικοκτονιών.

Οι εικόνες αυτές μοιάζουν γνώριμες πια, αφού δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται σε πορεία κατά των βιασμών στα Εξάρχεια.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη από διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, με βασικό σύνθημα «η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στον δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη» και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν ως το Σύνταγμα στο ύψος της Βουλής. Εκεί προσπάθησαν να ανοίξουν πανό το οποίο έγραφε «γυναικοκτόνοι».

Τότε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τις διαδηλώτριες και δεν τους επέτρεψαν να διασχίσουν τον δρόμο προς το κτίριο της Βουλής περιορίζοντάς τις στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Σίγουρα αν η ΕΛΑΣ επιδείκνυε την ίδια αυστηρότητα απέναντι σε γυναικοκτόνους, κακοποιητές και βιαστές, ίσως πολλές γυναικείες ζωές να είχαν σωθεί.

 

 

 


AgrinioStories