10 Ιουνίου 2023

«Γ. Ψυχοπαίδης – Μορφές του ‘21» – Τα εγκαίνια

Παρουσία του  ζωγράφου έγιναν τα εγκαίνια της  έκθεσης:
«Γιάννης Ψυχοπαίδης – Μορφές του ‘21»,
που φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Ο  Γιάννης Ψυχοπαίδηςαφού ευχαρίστησε για την διοργάνωση της έκθεσης ανέφερε ότι με τα συγκεκριμένα έργα, μέρος των οποίων δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης καραντίνας, προσπάθησε να φέρει στο σήμερα τα ηρωικά πρόσωπα του παρελθόντος. Αναφέρθηκε στην «εικαστική συνομιλία» των δυο εκφραστικών μέσων, ακρυλικών και ξυλογραφίας, που ανακαλούν στη μνήμη μας τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων δίνοντας παράλληλα αφορμή για μια «συνομιλία» με το σήμερα».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά :«Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτή την πολύ σημαντική συλλογή.Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί η πόλη μας διαθέτει αυτό το αξιόλογο κύτταρο  πολιτισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν τις δημιουργίες που φιλοτεχνούν με έμπνευση και μεράκι».

Στον χαιρετισμό του ο καλλιτεχνικός δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, δεν αποτελούν άλλοθι για έκπτωση στην ποιότητα των επιλογών μας. Θεωρώ πως με τις “Μορφές του ’21” ολοκληρώνονται με τον ιδανικότερο τρόπο οι  επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που οργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου. Μας τιμά ιδιαίτερα απόψε η παρουσία του Γιάννη Ψυχοπαίδη, κορυφαίου εικαστικού δημιουργού της γενιάς του ’60, έναν απ’ τους ανθρώπους που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια της Πινακοθήκης μας απ’ τα πρώτα της βήματα. Θυμίζω τη γενναιόδωρη προσφορά με δυο έργα του που εμπλουτίζουν τη μόνιμη συλλογή μας».

 

 

  • Η έκθεση θα διαρκέσει έως  6 Φεβρουαρίου 2022.
  • Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ.

Ώρες επισκέψεων:

  • Τρίτη – Σάββατο: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 20:30
  • Κυριακή: 10:00 – 13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

Πληροφορίες:

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories