5 Ιουνίου 2023

Η γεροντοκόρη Ολλανδέζα στο «Μιντιακό Ιράν»

  • γράφει ο Γιώργος Κατσιπάνος

Aν το δεις σοβαρά θα συνειδητοποιήσεις
ότι ενημερωνόμαστε από ένα «Μιντιακό Ιράν».

Το όλο περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο και την «απαράδεκτη» ερώτηση που έκανε στον παντογνώστη Έλληνα Πρωθυπουργό και το σούσουρο που δημιουργήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, μόνο από τη σκοπιά της κωμωδίας μπορείς να το εξετάσεις. Διότι αν το δεις σοβαρά θα συνειδητοποιήσεις ότι ενημερωνόμαστε από ένα «Μιντιακό Ιράν».

 

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν εξαιρέσουμε ότι ήταν λίγο άκομψος ο χαρακτηρισμός «ψεύτης» προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τίποτα άλλο επιλήψιμο δεν έχει να αποδοθεί στην Ολλανδή.

Η δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, για δεκαετίες ανταποκρίτρια στην Ελλάδα για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πήρε το λόγο και απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό με πολύ σκληρά λόγια με αφορμή τις παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και ότι δεν είναι ειλικρινής. Επίσης τον κατηγόρησε ότι προσβάλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου, καθώς η κυβέρνηση επιδίδεται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βάρβαρες επαναπροωθήσεις.

Ρώτησε, ακόμη, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε τι κυρώσεις πιστεύει ότι θα έπρεπε να επιβληθούν στην Ελλάδα, αλλά και τη χώρα του για την κατάσταση αυτή.

Μετά από αυτό πήραν δουλειά τα ΜΜΕ, για να διαστρεβλώσουν το περιστατικό και να βγάλουν τον έλληνα πρωθυπουργό από τη δύσκολη θέση. Τα μεγάλα συγκροτήματα την παρουσίασαν ως μια γεροξεκούτα, με τάσεις μεγαλομανίας η οποία ικανοποιείται σεξουαλικά από «λαθρομετανάστες» και πολλοί την κατηγόρησαν ως κατάσκοπο του Ερντογάν. Όποιος διαθέτει ένα στοιχειώδες IQ  μπορεί με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνέτ να δει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύουν. Έγραψαν, και είπαν και άλλα πολλά από το βήμα της τηλεόρασης και επιδόθηκαν σε ένα αμφίροπο αγώνα για το ποιος θα πει το πιο χυδαίο για την εν λόγω δημοσιογράφο.   Την ίδια ώρα  ενημερωτική ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης, το ert.gr, που υπάγεται ως γνωστό στο Μαξίμου, εξαφάνισε την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου  στην κοινή συνέντευξη Μητσοτάκη – Ρούτκε στο μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ert.gr, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «σε ερώτηση δημοσιογράφου από την Ολλανδία σχετικά με το μεταναστευτικό», χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Πάντως ότι και να γράψουν, ότι και να πουν δεν μπορούν να μαζέψουν τίποτα, γιατί τους εξέθεσε ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός. Είπε λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης αφού δέχθηκε την ερώτηση «Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς» και εν αγνοία του ξεφτίλισε εκείνη τη στιγμή τους Έλληνες δημοσιογράφους στο σύνολο τους αφού παραδέχτηκε ξεκάθαρα ότι οι ευθείς ερωτήσεις προς τους πολιτικούς είναι κάτι κακό και εδώ στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν έτσι.

Δυστυχώς ο βασιλιάς μας είναι ανίκανος και «εκτός έδρας» ξεγυμνώνεται εντελώς.

 


AgrinioStories

Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις θέσεις του site