28 Σεπτεμβρίου 2022

Γεράνι – Το λουλούδι της αγρινιώτικης αυλής

Το Γεράνι με τις υπέροχες ποικιλίες χρωμάτων
στις ταξιανθίες του
, είναι ανάμεσα στα φυτά
που συνήθως συναντάμε στις αυλές και τα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών

 

Ανθοφορεί από τις αρχές τις άνοιξης ως τις τελευταίες μέρες του φθινοπώρου και χάρη στην προσαρμοστικότητά τους, τα γεράνια ταιριάζουν άριστα σε κάθε χώρο και στιλ διακόσμησης, είτε αυτό είναι κλασικό είτε μοντέρνο, είτε είναι ρομαντικό, vintage ή πρωτότυπο.

Ένας κήπος αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε από τον κουραστικό ρυθμό της καθημερινότητας. Το χαλαρωτικό πράσινο των κήπων και τα χρωματιστά λουλούδια θα σας κάνουν να αφήσετε πίσω σας το στρες και να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Με τα λαμπερά χρώματά τους, τα γεράνια στους κήπους σχηματίζουν εντυπωσιακές ανθισμένες συνθέσεις. Ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών λουλουδιών έχει μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων και ποικιλία σχημάτων, πλούσια άνθη και πολύ λίγες ανάγκες φροντίδας.

Κατά την αναζήτηση του σημείου που θα βάλετε το γεράνι σας, να θυμάστε ότι είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο. Για να ευδοκιμήσει και να ανθίσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, χρειάζεται ένα ηλιόλουστο μέρος ή ένα μέρος με μερική μόνο σκιά.

Ο ρομαντισμός που σας εκφράζει!

Πρόκειται για ένα ρομαντικό και πολυμορφικό φυτό που δένει μοναδικά με το σύγχρονο vintage στιλ.

Χρησιμοποιήστε για παράδειγμα, μια παλιά τσάντα για ψώνια ως γλάστρα, επιλέξτε παλ ροζ χρώμα για το γεράνι σας δημιουργώντας μία νοσταλγική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος το καλοκαίρι από την αυλή σας για να κάνετε ένα διάλειμμα.

Πολλά καλάθια με γλαστράκια με γεράνια γίνονται ένα εντυπωσιακό και όμορφο διακοσμητικό στοιχείο.

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βάλετε τα γεράνια σας σε κρεμαστές γλάστρες. Είτε πάνω στο κάγκελο του μπαλκονιού σας είτε σαν ντεκόρ που να κρέμεται από το ταβάνι.

Συμβουλή: Όταν επιλέγετε μια θέση για να το τοποθετήσετε, βεβαιωθείτε ότι το φυτό θα δέχεται αρκετό φυσικό φως. Ιδανικά, διαλέξτε ένα σημείο με πλήρη ηλιοφάνεια ή με μερική μόνο σκιά.

 


AgrinioStories