29 Μαΐου 2023

G.I.S.: Τα πάντα όλα… με ένα κλικ και στο Αγρίνιο

«Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών – G.I.S. του Δήμου Αγρινίου»:
Τα πάντα όλα με ένα κλικ

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία, ίσως το πιο σημαντικό, ανοιχτό στη χρήση μιας σειράς επιστημόνων και επαγγελματιών έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται που ασχολούνται με τον σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου.

Είναι μια τεράστια βάση δεδομένων, η οποία περιέχει όλα εκείνα τα δεδομένα για τα οικοδομικά τετράγωνα, τους συντελεστές τους, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις υποδομές, υπόγειες και υπέργειες και ένα σωρό άλλες πληροφορίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες στους πολιτικούς μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες, στους μελετητές των σχεδιασμών αλλά και στους ίδιους τους δημότες για να έχουν μια σαφή και έγκυρη εικόνα για την περιουσία τους αλλά και για τους δημόσιους χώρους που απαρτίζουν τον αστικό ιστό της περιοχής μας.

Και εδώ αξίζει πραγματικά ένα τεράστιο μπράβο σε όλους εκείνους τους υπαλλήλους του Δήμου που τεκμηρίωσαν όλα αυτά τα δεδομένα και τα «φόρτωσαν» σε αυτή την ανοιχτή βάση δεδομένων που φέρει την ονομασία «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών – G.I.S. του Δήμου Αγρινίου», καθώς και στη δημοτική αρχή που επέλεξε την υλοποίηση του.

Γιατί, όπως αναδεικνύεται το πρόβλημα σε αυτή την  πόλη, τα αίτια που το δημιούργησαν και οι ευθύνες όσων το συντηρούν, πρέπει το ίδιο να αναδεικνύεται και η προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εργαλεία εξαιρετικά χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον, αυτής της περιοχής.

 


AgrinioStories