«Φτάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, στη Ναύπακτο!»

«Στις 25 του Ιούνη τολμάμε, κάνουμε την έκπληξη,
ψηφίζουμε για μας και τις ζωές μας,
φτάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, στη Ναύπακτο»,
αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

 • Και συνεχίζει

«Με αισιοδοξία από το θετικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη, με πείσμα να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ, ριχνόμαστε ξανά στη μάχη.

Θαρρετά απευθυνόμαστε σε όσους έφτασαν ένα βήμα πριν ψηφίσουν το Κόμμα στις 21 Μάη, που ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή, και δεν το έκαναν είτε γιατί είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ είτε γιατί υποχώρησαν στους εκβιασμούς περί «σταθερότητας» και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης». Τώρα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα διλήμματα ρίχνοντας «κόκκινο στην κάλπη», να κάνουν επιλογή τους την ενίσχυση της μοναδικής φωνής της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν, ότι δεν θα τους βγει κάτι άλλο από αυτό που επέλεξαν.

Απέναντί του ο λαός την επόμενη μέρα και στη Ναυπακτία θα βρεθεί με το δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τη συναίνεση και στήριξη που θα της παρέχουν στα πιο κρίσιμα και βασικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο συμπλήρωμά τους βρεθεί διαθέσιμο.

Στον αντίποδα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων, που δίνει διέξοδο στο «κάτι πρέπει να γίνει», όπως εκφράζεται από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που εμπνέει και κινητοποιεί, που μαχητικοποιεί λαϊκές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει αυτήν τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση.

Μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν μένουμε θεατές, παίρνουμε θέση στα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς που βάζουν στο λαό και τη νεολαία του τόπου μας τα κόμματα του συστήματος. Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στράτευσης με το ΚΚΕ και ενίσχυσής του στις επερχόμενες εκλογές.

Ο λαός και η νεολαία που σήμερα οργίζονται και αγανακτούν απέναντι στο σύστημα, που έχουν απογοητευτεί από όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα δεν πρέπει να σκορπίσουν την ψήφο τους σε όσους υπηρετούν αυτό το σάπιο σύστημα και τους επίδοξους μελλοντικούς διαχειριστές του, ούτε σε διάφορους «διάττοντες αστέρες», δήθεν μικρά κόμματα που έρχονται, κάνουν τη βρώμικη δουλειά και μετά φεύγουν…

Ας κάνουμε τώρα τη διαφορά. ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ. Τη μόνη πραγματικά αντισυστημική  επιλογή. Γιατί έχουμε όνειρα, φιλοδοξίες και ελπίδες. Γιατί «…δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό…», γιατί «…οι καρδιές μας δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο…» που λέει και ο αγαπημένος μας ποιητής Γ. Ρίτσος.

Ψήφο στο ΚΚΕ λοιπόν, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποτελέσει το πραγματικό αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη Βουλή. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ψηλά τη σημαία της ελπίδας και του αγώνα, όταν οι άλλοι, ως κυβέρνηση, έφερναν τα μνημόνια, ψήφιζαν αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, γέμιζαν με ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις την Ελλάδα. Αλλά και μετά, ως αντιπολίτευση, ψήφιζαν τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, “έβαζαν πλάτη” σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και πρότειναν υπουργούς κοινής αποδοχής.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που ξέρεις τι θα σου βγει την επόμενη μέρα, που γνωρίζεις ότι θα είναι εγγύηση για να έρθουν στο προσκήνιο οι ζωές μας και όχι τα κέρδη των λίγων.

Άρα δεν «πάμε και όπου βγει», ούτε «ψηφίζουμε και βλέπουμε» όπως θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι «μικροί» φίλοι τους. Την ψήφο μας δεν θα την κλέψουν, ούτε θα την εξουδετερώσουν με το να απέχουμε. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η αποχή σημαίνει σιωπή, συγκάλυψη και ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι τους συμφωνούν στα «μεγάλα». Είναι όλοι τους με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με τις ζωές και τις ανάγκες μας. έχουν για θεό το Ταμείο Ανάκαμψης και την Πράσινη Ανάπτυξη. Γι’ αυτό από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το 70%. Συμφωνούν στην περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, συμφωνούν στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε βάρος των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γιατί και στη Ναύπακτο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε δοκιμάσει όλα τα αστικά κόμματα, τόσο στη Βουλή, όσο και στην Περιφέρεια και το Δήμο Ναυπακτίας. Όλοι τους, αποδείχτηκαν οι καλύτεροι υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων, όμως έμειναν μακριά από την υπεράσπιση του λαού της πόλης μας.

Στις 25 του Ιούνη κάνουμε την έκπληξη!Στέλνουμε αισιόδοξο, ανατρεπτικό μήνυμα με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Γιατί μπροστά στη δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, τη διαφορά υπέρ του λαού μπορεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται λοιπόν! Τώρα ΚΚΕ.

 1. Αδαμοπούλου Μαρία, Ναύπακτος, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ παραρτήματος Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
 2. Αρβανίτη Ανθή, Τερψιθέα Ναυπακτίας, παιδίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
 3. Βασιλόγγιανος Χρήστος, ιχθυολόγος ΤΕ, εργαζόμενος στις Ιχθυοκαλλιέργειες, μέλος της Διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου Ιχθυοκαλλιέργειας Ναυπακτίας και Δωρίδας «Η Παναγία η Φανερωμένη» και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ναυπακτίας – Δωρίδας.
 4. Βερσή Κατερίνα, Ναύπακτος, απόφοιτος Συστημάτων Εφοδιασμού στη Θήβα, Ιδιωτική υπάλληλος
 5. Δάβουλος Χρήστος, Γραμμένη Οξιά Ναυπακτίας, Ιατρός Παθολόγος στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων
 6. Δούρος Γιάννης, Ναύπακτος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, αυτοαπασχολούμενος
 7. Δούρος Δημήτρης, Ναύπακτος, Μηχανικός Πληροφορικής ΤΕ, ιδιωτικός υπάλληλος
 8. Δούρος Μπάμπης, συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας-Δωρίδας
 9. Ζέλιος Θύμιος, Μακύνεια Αντιρρίου, δάσκαλος στη Σαντορίνη
 10. Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Ναύπακτος, αγρότης, τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών
 11. Καραχασάνη Κωνσταντίνα, Ναύπακτος, Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής
 12. Κοργιαλά Εύη, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας, Ναύπακτος
 13. Κοτσανάς Δημήτρης, Μολύκριο Ναυπακτίας, υπάλληλος Δήμου Ναυπακτίας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας
 14. Κουτσογιάννης Βασίλης, Συνταξιούχος, πρόεδρος παραρτήματος Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
 15. Κωνσταντίνου Δήμητρα, Ρίζα Αντιρρίου, εργαζόμενη στον ΟΤΕ
 16. Μεσύρης Αντώνης, Πλατανίτης Ναυπακτίας, Φυσικός, εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας
 17. Μόσχος Σωτήρης, Κεντρική Ναυπακτίας, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Αντιπρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού Τουρισμού και ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό
 18. Μπίμπας Δημήτρης, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου οικοδόμων Ναυπακτίας-Δωρίδας
 19. Μπίμπας Θάνος, πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Πατρών
 20. Μπίμπας Νίκος, Ναύπακτος, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Ναυπακτίας – Δωρίδας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας – Δωρίδας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Οικοδόμων
 21. Μπούρη Ντίνα, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος
 22. Ντζουμάνη Παρασκευή, ιδιωτική υπάλληλος στο χώρο της εστίασης
 23. Πατούχα Ελένη, Εργαζόμενη σε εταιρεία πληροφορικής, Μέλος ΔΣ σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο Χαϊδάρι
 24. Ρήγα Μαρία, Αντίρριο, Ιατρός Αναισθησιολόγος στο Αττικόν
 25. Σιέττος Κώστας, καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
 26. Σινογεώργου Δώρα, Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, εργαζόμενη στις Τηλεπικοινωνίες
 27. Σινογεώργος Γιάννης, Φαμήλα Ναυπακτίας, συνταξιούχος μέλος του ΔΣ παραρτήματος Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
 28. Τηλιγάδη Ιωάννα,Ασπριάς Ναυπακτίας, συνταξιούχος
 29. Τσαγκουρνός Βασίλης, Ναύπακτος, συνταξιούχος Τοπογράφος
 30. Τσουκαλάς Μίλτος, Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, φοιτητής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης
 31. Χασάνης ΙάσοναςΕλατόβρυση Ναυπακτίας, Τελειόφοιτος στη ζωική παραγωγή και υδατοκαλλιεργειών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιδιωτικός υπάλληλος»

 


AgrinioStories