13 Αυγούστου 2022

«Φρένο» βάζει η «δεοντολογία» στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

«Φρένο» σε ενδεχόμενες διπλοψηφίες ή τριπλοψηφίες
καθώς και σε πολίτες που ανήκουν σε άλλο κόμμα

«Φρένο» σε ενδεχόμενες διπλοψηφίες ή τριπλοψηφίες που εμφανίστηκαν σε αντίστοιχες ψηφοφορίες περασμένων ετών, αλλά και στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν για τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής πολίτες που ανήκουν σε άλλο κόμμα, βάζει με νέο εγκύκλιό της η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

«Στις 5/12 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής», αναγράφεται στην απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, με δύο διευκρινίσεις:

Πρώτον, ότι «μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Ελληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».

Δεύτερον, ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

 


AgrinioStories | Πηγή