2 Οκτωβρίου 2022

Και food pass 300 ευρώ και επίδομα τροφίμων

Εξετάζεται να δοθεί
και food pass εφάπαξ 300 ευρώ
και επιταγή ακρίβειας στους πιο ευάλωτους

Εκπλήξεις αναμένονται να ανακοινωθούν από τα χείλη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Το σενάριο που περιλαμβάνει και food pass 300 ευρώ και επιταγή ακρίβειας.

Η ανάπτυξη 7,7% το γ’ τρίμηνο έφερε ταυτόχρονα και αύξηση των εσόδων του κρατικού ταμείου γεγονός που με τη σειρά του θα έχει αντίκτυπο και στις ανακοινώσεις με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν. 

Ένα από τα μέτρα που φαίνεται να έχουν ήδη «κλειδώσει» είναι το food pass, εφάπαξ επίδομα τροφίμων που υπολογίζεται στα 300 ευρώ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ευάλωτων πολιτών.

Ταυτόχρονα όμως, είναι πιθανό το food pass να μην συνδέθει με την επιταγή ακρίβειας. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να δοθεί και επιταγή ακρίβειας στους πιο ευάλωτους και food pass ύψους 300 ευρώ για ψώνια από το σούπερ μάρκετ τις επόμενες εβδομάδες.

Ακόμη μεγαλύτερη κίνηση θα γίνει στη στεγαστική πολιτική, η οποία αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα προβλήματα θα επεκταθεί σε νέους και άνω των 29 ετών, με διάφορα επιδόματα, φθηνά ενοίκια και δυνατότητα ανακαίνισης κατοικιών.

 

Πηγή


AgrinioStories