5 Ιουλίου 2022

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Είσαι 16-30 ετών και δουλεύεις πάνω σε κάποιο έργο
που συμβάλλει στην αλλαγή της Ευρώπης;
Τότε μπορείς να γίνεις ο νέος νικητής
του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία!

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο από  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαινο (€ 7.500 για τον πρώτο νικητή, € 5.000 για τον δεύτερο κα € 2.500 για τον τρίτο) και επίσης προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περεταίρω, οι εκπρόσωποι όλων των 28 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν της Γερμανίας.

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2022  ο διαγωνισμός για το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, με έπαθλο 7.500 ευρώ. Απονέμεται σε έργα που διαχειρίζονται νέοι και τα οποία προωθούν την κατανόηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το βραβείο θεσπίστηκε το 2008 και αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της Ευρώπης. Το διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

«Είσαι 16-30 ετών και δουλεύεις πάνω σε κάποιο έργο που συμβάλλει στην αλλαγή της Ευρώπης; Τότε μπορείς να γίνεις ο νέος νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία! Το βραβείο στηρίζει έργα που διαχειρίζονται νέοι και προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.  Κάνε τώρα αίτηση με το έργο σου, λάβε έως 7.500 ευρώ και εξασφάλισε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις περαιτέρω την πρωτοβουλία σου» αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα: https://epprizes.secure.europarl.europa.eu/epprizes/

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Region of Western Greece, στην Πάτρα (Αιγίου 23 & Αμερικής, 261 362 0100, info@europedirect.pde.gov.gr), ή να αντλήσουν λεπτομέρειες από την ιστοσελίδα:  https://www.europarl.europa.eu/charl…/el/introduction.html

 


AgrinioStories