Έξι Αγρινιώτες δημιουργοί απόψε στο Άνεσις

Έξι νέοι Αγρινιώτες δημιουργοί κινηματογραφικά παρόντες
Η κινηματογραφική λέσχη του Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει τις κινηματογραφικές δημιουργίες έξι νέων Αγρινιωτών που δηλώνουν την παρουσία τους στην κινηματογραφική πραγματικότητα της χώρας μας.
Έξι μικρά βιογραφικά + 1, για έξι νέους +1 δημιουργούς, των οποίων τις ταινίες μικρού μήκους θα δούμε απόψε στον Δημοτικό Κινηματογράφο Άνεσις
Στάθης Γαλαζούλας
Ο Στάθης Γαλαζούλας έχει πτυχίο στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία και στην Κινηματογραφική/Τηλεοπτική Σκηνοθεσία.
Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ που έχουν μεταδοθεί από την ΕΡΤ («Ο Άλλος Άνθρωπος» 2014 και«Νιάλα, μια Ξεχασμένη Σελίδα της Ιστορίας» 2013) και έχει εργαστεί ως εικονολήπτης, διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης.
Χρήστος Καρτέρης
Ο Χρήστος Καρτέρης γεννήθηκε το 1989. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής «Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα» και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινηματογράφου. Έχει κατακτήσει το βραβείο «Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Άνδρα Ηθοποιού» για την ταινία «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη από το 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.
Έχει παίξει στο θέατρο «Δρόμος Μακρύς» (2010) και σκηνοθετήσει το θεατρικό έργο «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» (2018) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε μεγάλου μήκους ταινίες, όπως, «Ψυχή Βαθιά» (2009) «Goldfish» (2013) «Interruption» (2015) και μικρού μήκους ταινίες.
Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον Τεό μένει δίπλα μου. Απολαμβάνει την απομόνωση. Επιλέγει να ζει στο δικό του, ξεχωριστό ρυθμό. Ονειρεύεται να βρει έναν ίδιο άνθρωπο.
Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας «Το Ρόδι» (2011), «De Nuevo» (2013) με συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Καθώς επίσης και επεισόδια ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, στα κανάλια ΕΡΤ και ΒΟΥΛΗ.
Βαγγελιώ Σουμέλη
Η Βαγγελιώ Σουμέλη εργάστηκε ως κοινωνιολόγος/ερευνήτρια, με εξειδίκευση στην ισότητα ευκαιριών μεταξύ γυναικών και αντρών στην εργασία από το 1996 μέχρι το 2016. Κατά την ίδια περίοδο, διετέλεσε ανταποκρίτρια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (EUROFOUND) για την Ελλάδα και την Κύπρο και συνεργάστηκε με πολλούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό: ΚΕΘΙ, ΕΚΚΕ, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών της Νορβηγίας κ.α.
Από το 1995, δραστηριοποιείται ενεργά σε διάφορες κινηματικές οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργάζεται εθελοντικά με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Το 2016 αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της ανταποκρίτριας του EUROFOUND για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Αυτή την περίοδο γράφει το σενάριο για την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία.
Αλέξανδρος Χαντζής
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985.Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. Έχει εργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο («Αγνά Νιάτα» του Ε. Λυγίζου, «Η Καρδιά του Κτήνους» του Ρ. Χαραλαμπίδη, «Χώρα Προέλευσης» του Σ. Τζουμέρκα).
Εχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Κατάληψη» (Τιμητική Διάκριση «Υποσχόμενου Σκηνοθέτη», Φεστιβάλ Δράμας, 2009).
Φιλμογραφία: 2009 «Κατάληψη» (μικρού μήκους), 2012 «Τσέλσι – Μπαρτσελόνα» (μικρού μήκους)
Δημήτρης Παπαθανάσης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Μετά από σπουδές στη μουσική αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε σκηνοθεσία.
Η πτυχιακή του ταινία μικρού μήκους «Πυραμίδα» έχει διακριθεί σε πολλά φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ Δράμας, Αθήνας και Πάτρας.
Η ταινία του «Δωμάτιο μηδέν» αποτελεί μέρος της βραβευμένης σπονδυλωτής μεγάλους μήκους ταινίας «Θετικές Ιστορίες», η οποία πραγματεύεται τον ιό HIV, ενώ μαζί με τον σκηνοθέτη Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη έχει σκηνοθετήσει και τις συνεντεύξεις που αποτέλεσαν την «Πραγματεία για το a.i.d.s.»
Μέλισσα-Άννα Σελεβίστα
Η Μέλισσα-Άννα Σελεβίστα είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ. και τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος Ακουστικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Ήχου. Από το 2014 έως το 2017 ανήκε στην Ομάδα Κουκλοθεάτρου του δήμου Αγρινίου ενώ τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια παραστατικών τεχνών (θεατρικού παιχνιδιού, αφήγησης, κινηματογράφου). Από το 2016 ανήκει στο τμήμα Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Αγρινίου. Ζει στο Αγρίνιο όπου εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μ.Ι.Α.
Τη σκηνοθέσια της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Χρόνης.
Ο Δημήτρης Χρόνης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος Ακουστικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού ήχου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ασχολείται με την κινηματογράφηση αλλά και την επεξεργασία εικόνας και ήχου σε επίπεδο post production . Η Μ.Ι.Α έχει συμμετάσχει στο 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
AgrinioStories| Επιμέλεια: Λ.Τ.