Εθνική ασφάλεια; Σώωωωωπα!

Εθνική ασφάλεια! Την ψάλλουν μεγαλόφωνα οι χορωδίές των κοριών…

Στον Μητσοτάκη η μερίδα του λέοντος
και στο σόι η ΕΥΠ του Κοντολέοντος

  • του Θανάση Καρτερού

Εθνική ασφάλεια! Την προσκυνούν τώρα τελευταία και την ψάλλουν μεγαλόφωνα η χορωδία των κοριών, οι ευλύγιστοι συνήγοροι των κατά Πιερρακάκη επισυνδέσεων, θεσμικοί παράγοντες, τρομάρα τους και τρομάρα μας, που την έχουν κορώνα στο κεφάλι τους. Ο Μητσοτάκης – τα μάτια σας στην εθνική ασφάλεια που υπηρετεί η ΕΥΠ. Η Σακελλαροπούλου – ευαισθησία για την εθνική ασφάλεια. Οι αρθρογράφοι τού ναι μεν αλλά, όπου το αλλά καταπίνει αμάσητο το μεν. Τα φαντάσματα του Διαδικτύου με τις σημαίες του μίσους. Όλος ο αφρός του έθνους που είναι έτοιμος να εναποθέσει τις πολιτικώς -και ποινικώς…- κολάσιμες πράξεις του στο άσυλό της.

Εθνική ασφάλεια! Και μια και δυο και δεκατρείς γενιές, άμα ήσουν εραστής της δημοκρατίας, αριστερός, κομμουνιστής, προοδευτικός, και δεν κρατούσες το στόμα σου κλειστό και την ψυχή σου στον καναπέ, αυτή σε περιλάβαινε. Με φακέλωμα, παρακολούθηση, χειροπέδες, ξύλο, βασανιστήρια, στρατοδικεία, ξερονήσια, σύρμα, εκτελέσεις. Και δεν μιλάμε μόνο για τη χούντα. Και πολύ πριν από αυτήν, αλλά και μετά, η εθνική ασφάλεια είχε τη θαυματουργή ιδιότητα να βαφτίζει το έγκλημα προσφορά στην πατρίδα, τον φόνο προσφορά στην πατρίδα, τη φάλαγγα μέσο υπεράσπισης της πατρίδας. Με αγλαό παράδειγμα τον υπερασπιστή της Ντερτιλή και τον υπονομευτή της Κομνηνό.

Εθνική ασφάλεια! Αργυραμοιβοί του έθνους, επενδυτές του αίματος, τοκιστές εθνικών ιδεωδών, απατεώνες με χέρια βουτηγμένα στο αίμα, αυτή είχαν για σημαία και πλυντήριο. ΤΕΑ, γνωστά ως Τάγματα Εθνικής Ασφαλείας. Εξασφάλιζαν την παντοδυναμία της Δεξιάς στην ύπαιθρο με πολύ πειστικά μέσα – το παλούκι, το ντουφέκι, το εθνικό λιντσάρισμα. Διεύθυνσις Εθνικής Ασφαλείας και οι απανταχού της επικρατείας Υποδιευθύνσεις. Ειδική υπηρεσία με επίλεκτους κυνηγούς. Βιρτουόζοι των βασανιστηρίων και καλλιτέχνες στη δημιουργία κατηγορητήριου που επέσυρε βαριά ειρκτή, ισόβια, κάποτε και θάνατο, επειδή είχε κάποιος μοιράσει μια παράνομη προκήρυξη.

Εθνική ασφάλεια! Και σήμερα. Οι αποδοτικές παραδόσεις δεν χάνονται. Φάγετε εξ αυτής διεφθαρμένοι, επίορκοι, άρπαγες, Predators, κόλακες, αυλικοί. Στον Μητσοτάκη η μερίδα του λέοντος και στο σόι η ΕΥΠ του Κοντολέοντος. Οργανωμένα, με σεβασμό στην ιεραρχία και νέες τεχνολογίες. Η σκιά της -βρε μπας και;- σε κάθε σπίτι με το ψηφιακό κόκκινο άστρο στην πόρτα του. Ουδέν κρυπτόν υπό την σκέπη της. Ποιος Κουκάκης, ποιος Ανδρουλάκης, ποιο κράτος δικαίου – αυτό έχει μεγάλη πλάκα όταν το επικαλούνται οι διαρρήκτες του. Η εθνική ασφάλεια βλέπει, ακούει, σημειώνει. Εξ ου και την τρέφουν στοργικά στα υπόγειά τους και την εκφωνούν σε επικήδειους της δημοκρατίας.

Εθνική ασφάλεια! Σύγχρονη μετάφραση: Κοριός, επισύνδεση, διώκτης μελαψών, κίνητρο pushbacks, εκτελεστής ελευθεριών και ανθρώπων. Να τη φοβάστε, ούτε εθνική, ούτε ασφάλεια είναι. Εγκλήματα συνοδεύει…

 

Πηγή


AgrinioStories

Τα επιλεγμένα και ενυπόγραφα άρθρα
δεν εκφράζουν απόλυτα και απαραίτητα τις θέσεις του Agriniostories