8 Αυγούστου 2022

ΕΣΜε: «Πλείστα προβλήματα λειτουργικότητας»

ΕΣΜε (Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου)
Προς: Αναγνωστόπουλο Σωτήριο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

ΕΣΜε: «Καταδικάζει τα νέα μέτρα ως ανάρμοστα και καλεί την κυβέρνηση
να ξανασκεφθεί τη στάση της απέναντι στο λιανεμπόριο και την εστίαση».

Με ανοιχτή επιστολή του ο Εμποροβιομηχανικός Συλλόγος Μεσολογγίου ενημερώνει τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για τα «πλείστα προβλήματα λειτουργικότητας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που δημιουργούν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

Ολόκληρη η επιστολή έχει όπως παρακάτω

«Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου θεωρεί ότι τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19 που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δημιουργούν πλείστα προβλήματα λειτουργικότητας στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέτρα αυτά προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, εξαναγκάζοντας τους επιχειρηματίες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν μόνοι τους τα καταστήματά τους, να γίνουν ελεγκτές στους πελάτες τους.

Θεωρούμε αδιανόητο ειδικά τα μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης να καλούνται να παίξουν τον ρόλο του χωροφύλακα, συνεχίζοντας να σηκώνουν το βάρος στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, την ίδια στιγμή που μεγάλες αλυσίδες τροφίμων που λειτουργούν συχνά ως πολυκαταστήματα τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού.

Και όλα αυτά παρότι, όπως έχουν παραδεχτεί επανειλημμένα στο παρελθόν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία διασποράς του covid-19, καθότι τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει τα νέα μέτρα ως ανάρμοστα και καλεί την κυβέρνηση να ξανασκεφθεί τη στάση της απέναντι στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Β. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ»

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου