6 Δεκεμβρίου 2022

Εργατική Πάλη Οικοδόμων: «Η κοινωνία δεν αντέχει»

Εργατική Πάλη Οικοδόμων: «Ακρίβεια, ανεργία,
φτώχεια, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, ακριβά καύσιμα,
ρεύμα, θέρμανση σε βαθμό που η κοινωνία δεν αντέχει
Η απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού».

«Εργαζόμενοι(ες) νέοι και νέες παίρνουμε μέρος μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού, να σημάνει την αντίσταση και την ανατροπή στην αντιλαϊκή λαίλαπα που μαστίζει την κοινωνία». αναφέρει η Εργατική Πάλη Οικοδόμωνσε ανακοίνωση κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 9/11.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει το λαό», συνεχίζει, «τάζοντας επιδόματα ψίχουλα, όπως στα καύσιμα με την κοροϊδία των 40 έως 70 ευρώ την ώρα που η τιμή τους κυμαίνεται από 2 έως 2,40, το ρεύμα έχει τριπλασιαστεί, τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ανέβει 40 με 60% και η θέρμανση το χειμώνα που έρχεται θα αποτελέσει προνόμιο των πλουσίων ενώ ο λαός θα ξεπαγιάζει με ελλιπή θέρμανση. Οι διακοπές ρεύματος και νερού πολλαπλασιάζονται λόγο της αδυναμίας των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη των επιχειρήσεων στην ενέργεια αυξάνονται, και όλοι αυτοί που λεηλάτησαν την ΔΕΗ μέσω της ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μέσω του τζόγου του χρηματιστήριου, ρίχνουν όλη την ευθύνη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια στα καύσιμα και γενικότερα στην ενέργεια άρχισαν πολύ πριν τον πόλεμο, και ως επ ακόλουθο του πολέμου ήταν να χειροτερέψει η κατάσταση με μεγαλύτερες αυξήσεις στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, στα σιτηρά και τα λιπάσματα και όλα τα προϊόντα που προέρχονται από τη Ρωσία.

»Η σημερινή κυβέρνηση φρόντισε να εμπλακεί στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο εξυπηρετώντας τα Αμερικανικά συμφέροντα στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια στο φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας του Ζελένσκη ,ανδρείκελο των Αμερικανών, ερχόμενη σε ρήξη με τη Ρωσία που είχε εδώ και χρόνια σχέσεις με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να μην έχει τελειωμό και περνάει σε μια νέα φάση όξυνσης της αντιπαράθεσης και των πολεμικών συγκρούσεων με μεγάλο χαμένο τον άμαχο πληθυσμό που καταστρέφεται οικονομικά και εκτοπίζεται, εξαθλιώνεται και σκοτώνεται από της πυραυλικές επιθέσεις.

»Όλα αυτά σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τις σφαίρες επιρροής των Αμερικάνων- Ευρωπαίων από τη μια και Ρώσων από την άλλη, οι πολυεθνικές από τη μια οι ολιγαρχίες από την άλλη. Μεγάλος χαμένος της υπόθεσης η Ουκρανία που καταστρέφεται και η ΕΕ με την τεράστια οικονομική πίεση που δέχεται από τις επιπτώσεις του πολέμου και μεγάλος κερδισμένος η Αμερική που πουλάει το υγροποιημένο αέριο της έως και 6 φορές πιο ακριβό από το ρωσικό.

»Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του κράτους για να σταματήσει η ακρίβεια. Το καλάθι των φθηνών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ αποτελεί μια κοροϊδία μιας και δεν πρόκειται για μείωση τιμών αλλά για ‘’υπόσχεση’’ ότι δεν θα ακριβύνουν περισσότερο. Τα έσοδα του κράτους σύμφωνα με τα στοιχεία είναι πλεονασματικά, 6δις πάνω από τις προβλέψεις με το μεγαλύτερο μέρος τους να έρχεται από το ΦΠΑ λόγο των αυξήσεων. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έχουν εξανεμισθεί λόγο του πληθωρισμού που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 10-12 %.

»ΖΗΤΑΜΕ:

  • Ικανοποιητική αύξηση στους μισθούς, στα μεροκάματα και στις συντάξεις με βάση τις απώλειες από τον πληθωρισμό και τις απώλειες της δεκαετίας των μνημονίων.
    Να ξανά περάσει στο δημόσιο η ΔΕΗ, να βγει η ενέργεια από το χρηματιστήριο, δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνικό αγαθό.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, να καταργηθούν οι νόμοι Χατζηδάκη για το δικαίωμα στην απεργία, όχι στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της ελεύθερης έκφρασης.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι χωρίς προϋποθέσεις. Όχι στην αστυνόμευση των ανέργων μέσω του νέου νόμου Χατζηδάκη που θέλει στην ουσία να διαγράψει ανέργους από τα μητρώα ανέργων κάνοντας τις προϋποθέσεις εγγραφής πιο δύσκολες και με ψεύτικα στοιχεία να παρουσιάζεται πτώση της ανεργίας στη χώρα.
  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καμία εμπλοκή της χωράς μας, καμία στρατιωτική αποστολή, καμία συμμετοχή μέσω των στρατιωτικών Αμερικάνικων βάσεων που πρέπει να κλείσουν. Αποστολή μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ».


AgrinioStories