Έρχονται αλλαγές στο «σύστημα» (vid)

Δεν έρχονται μόνο αλλαγές στον καιρό
με πτώση της θερμοκρασίας

Έρχονται αλλαγές

Αλλάζει ο τεκμαρτός τρόπο φορολόγησης από τον Σεπτέμβριο
για τους ελεύθερους πολιορκ…
(με συγχωρείτε) επαγγελματίες ήθελα να πω

- του Λευτέρη Τηλιγάδα -

 

Την ώρα που κάποιοι ετοιμάζονται να πάρουν τη βαρκούλα  και να ανοιχτούν, μέρα Σάββατο, στα λιμνάζοντα νερά του τζίρου της τοπικής αγοράς του Αγρινίου, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να πάρουν τις πέτρες και να τον ξεκινήσουν τον πόλεμο που μαίνεται, για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα Σάββατο, η κυβέρνηση σχεδιάζει, κατακαλόκαιρο, «αλλαγές στον τεκμαρτό τρόπο προσδιορισμού των κερδών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικό το σύστημα».

«Γιατί το σύστημα», όπως λέει και η Πρωτοψάλτη, «έχει κι άλλα, συστήματα φριχτά! Σε κλείνει μες στη γυάλα, σε κόβει σε λεφτά, σε παίρνει, σε σηκώνει, σε αποσυντονί(ζει) σε καταβαραθρώνει, σε στύβει, σε λιώνει, σου δένει το σκοινί».

«Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων», λένε οι πληροφορίες του CNN.gr, «θα αξιολογηθούν τα ευρήματα από αυτές και εν συνεχεία, εκεί που θα διαπιστωθούν αστοχίες, θα υπάρξει παρέμβαση, έτσι ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι οι αδικίες διορθώνονται».

Είδατε πως τα γράφει ο έχων τις πληροφορίες: «έτσι ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι οι αδικίες διορθώνονται!!!» Γιατί, τι είναι και η αδικία; Μία αίσθηση είναι!!! Ένα «πάρ’ το αλλιώς», να σου πει κάποιος… κι όλα αλλάζουν.

«Θα δούμε πώς θα πάνε οι φορολογικές δηλώσεις, τι φόρος θα βγει, εάν υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει αδικία, όπου υπάρχει υπερβολικός φόρος λόγω των ποσοστώσεων, λόγω των διαφόρων παραγόντων και μεταβλητών που υπάρχουν μέσα στον νόμο, τον Σεπτέμβριο και μετά θα δούμε εφόσον χρειαστεί εάν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις ή σημειακές παρεμβάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, για να το μάθουν οι όμηροι μιας οικονομίας σε ανάπτυξη, η οποία «φουσκώνει» τα ταξιδιάρικα πανιά της με τον αέρα των επιδομάτων της φτώχειας και της ανέχειας, καθώς και τα ενθαρρυντικά κελεύσματα των υπουργών της γέφυρας προς τους κωπηλάτες που ιδρώνουν στα αμπάρια δίχως αέρα και ήλιο: «τραβάτε κουπί ανεβαίνουμε· δεν είμαστε βαρκούλα, είμαστε αεριωθούμενο».

Από Σεπτέμβριο, και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, «οι όποιες αλλαγές υπάρξουν θα κινηθούν στους εξής άξονες:

  • Στην ελάχιστη τεκμαρτή αμοιβή, που ενδεχομένως να μειωθεί.
  • Θα λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα.
  • Θα μπορεί να γίνεται πιο εύκολη – διαδικαστικά – η αμφισβήτηση των τεκμηρίων.
  • Θα αξιοποιηθεί περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη.
  • Θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του myDATA.

Αυτό με την τεχνητή νοημοσύνη και τις διασταυρώσεις πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Γιατί στις διασταυρώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος: να πέσει λέει με φόρα η μια τεχνητή νοημοσύνη πάνω στην άλλη, να γίνει το Ε9 του μικρομεσαίου πείραμα του CERN.

Όσο για τη διαδικασία, μην ανησυχείτε· θα είναι εύκολη! Θα αρκεί μόνο η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου για τις πηγές εισοδήματος, τραπεζικούς λογαριασμούς, χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, κρυπτονομίσματα, ταξίδια στο εξωτερικό, δίδακτρα, μετρητά και οι δαπάνες για ασφάλιστρα, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

Για σπαγγάτo, διπλό και τριπλό τουλ, με κυβιστήσεις και ανακυβιστήσεις σε δοκούς και μονόζυγα θεωρείτε σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ότι δεν θα χρειαστούν.