8 Αυγούστου 2022

Έρχεται ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος»

Καταφθάνει στην Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος»
και αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνει τη δική του πρόβλεψη και εφιστά την προσοχή σε 4 περιοχές της Ελλάδας, την Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλαδες και ανατολικό Αιγαίο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Ο Μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας. Θα στροβιλιστεί στην αυτή περιοχή για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές των Μετεωρολογικών μοντέλων και μαζί τους και εμάς των Μετεωρολόγων. Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας.

Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα.

Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς».

 

 

 


AgrinioStories | Πηγή