2 Ιουλίου 2022

Έρχεται 4η δόση εμβολίου μέσα στο καλοκαίρι

Έρχεται τέταρτη δόση εμβολίου μέσα στο καλοκαίρι
Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Ποιες ηλικίες θα κληθούν να εμβολιαστούν

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του αρμόδιου υπουργού Υγείας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πανδημία έχει πάει διακοπές, το 6ο κύμα προβληματίζει εξαιρετικά τους επιστήμονες με αποτέλεσμα να τίθεται επί τάπητος η τέταρτη δόση εμβολίου και μάλιστα άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση των πολιτών άνω των 55 ή ακόμα και των 50 ετών. Η απόφαση δεν θα αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά θα έχει τη λογική της ισχυρής σύστασης. Οι επιστήμονες παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία για επιδημιολογικά δεδομένα καθώς ο ιός έχει ξεφύγει σε 71 από τις 76 περιφερειακές ενότητες της χώρας και εκτιμούν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και αργότερα και αύξηση των θανάτων.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι παραλλαγές Όμικρον 4 και 5 έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μολυσματικότητα από όλες τις προηγούμενες παραλλαγές. Τους προβληματίζει ακόμα ιδιαίτερα το γεγονός ότι η παραλλαγή μπορεί και ξεπερνά τη φυσική ανοσία αλλά και την ανοσία του τριπλού εμβολιασμού.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη λευκή πετσέτα που για ένα ακόμα καλοκαίρι λόγω τουρισμού πέταξε η κυβέρνηση έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακριβής καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς δεν γίνονται τεστ και άρα δεν υπάρχει ιχνηλάτηση με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι κοντά στις 20.000 και αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι είναι αναγκαία η λήψη μέτρων και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας Πολιτεία και πολίτες να επιμείνουν στη χρήση μάσκας αλλά και στη διενέργεια τεστ.

 


AgrinioStories | Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *