5 Ιουνίου 2023

Επιμελητήριο: Επιστολή-κείμενο άδικης κριτικής

Επιστολή – Απάντηση επί του δημοσιευθέντος εγγράφου
του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου
περί της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής απέστειλε  επιστολή, της οποίας το περιεχόμενο σας κοινοποιούμε, ως απάντηση επί του από 22.12.2021 εγγράφου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου εντός των ορίων του Δήμου Μεσολογγίου:

                                                                                                  Αγρίνιο,  28  Δεκεμβρίου  2021                                                                                                                

                                                                                                  Αρ. πρωτ.: 7185

Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Ντίνο,

Αποτέλεσε ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη το περιεχόμενο της επιστολής σου από 22.12.2021, η οποία πρώτα δόθηκε στη δημοσιότητα και εν συνεχεία παραλάβαμε. Η επιστολή αυτή αποτελεί κείμενο άδικης κριτικής και σχολίων εκτός πραγματικότητας που αλλοιώνουν τα στοιχεία και κυρίως την πραγματική αξία του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Ελλάδα.

Ταυτόχρονα δε δημιουργεί ερωτηματικά εάν παρεβρεθήκαμε στην ίδια εκδήλωση της 20ης. 12.2021 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο όπου παρουσιάστηκε ένα φιλόδοξο και ταυτόχρονα πλήρες και ρεαλιστικό σχέδιο που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παρουσιάστηκε από τον Μανώλη Μπαλτά, Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ReDePlan AE Consultants, μελετητή του Περιφερειακού Σχεδίου, ο οποίος και προέβη σε αναλυτική παρουσίαση όλων των δεδομένων και προτάσεων της μελέτης, ειδικά  για την Αιτωλοακαρνανία.

Με πολύ σεβασμό στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, στην ιστορία της και τους πολίτες της, επιθυμώ, με την παρούσα, να απευθυνθώ  δημόσια στους πολίτες της περιοχής για να αποκαταστήσω την αλήθεια για τις προβλέψεις του Περιφερειακού Σχεδίου σχετικά με το Μεσολόγγι.

Να αναφερθώ ειδικότερα και συγκεκριμένα στην άτυχη στιγμή σου και στα στοιχεία της ανακοίνωσής σου που, άθελά σου, μόνο σύγχυση και κακή υπηρεσία προσφέρουν στον σημαντικό και σπουδαίο για την τοπική οικονομία,  χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας, προσβάλλοντας δυστυχώς και με άκομψο τρόπο,  την υπόσταση και συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας που μόνο αυτήν έχει ανάγκη η επιχειρηματικότητα, ανεξάρτητα από πολιτικές, προσωπικές ή άλλες, προθέσεις ενημερώνουμε τους συναδέλφους και την κοινή γνώμη του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας για τα κάτωθι:

  • Προσφεύγοντας στην θαυμάσια και κυρίως χρήσιμη δουλειά – μελέτη που δρομολόγησε και ολοκλήρωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και πιο συγκεκριμένα στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους μελετητές, διαπιστώνουμε ότι για τη σύνταξη του Περιφερειακού Σχεδίου διερευνήθηκαν 70 περιοχές στην Δυτική Ελλάδα.
  • Οι περιοχές αυτές εντοπίστηκαν από τους μελετητές με βάση τους θεσμοθετημένους χωροταξικούς χάρτες ή βάσει κριτηρίων του νόμου ή υποδείχθηκαν από τους τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο της μελέτης αξιολογήθηκαν και όλες οι προτάσεις που υπεβλήθησαν κατά τη διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με τους θεσμούς προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, ο οποίος κληθείς, εγγράφως, να υποδείξει προτάσεις και περιοχές, έλαβε γνώση των προτάσεων της μελέτης πριν την ολοκλήρωση και επίσημη υποβολή της στην Περιφέρεια από τους μελετητές.

 

Δείτε τις ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ

 


AgrinioStories