6 Δεκεμβρίου 2022

Ενέργεια: Σήμερα οι επιδοτήσεις σε ρεύμα

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα – σε σχέση με τον Ιανουάριο –
αναμένεται να κυμανθούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση – για τον μήνα Φεβρουάριο – αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου. Η μείωση θα ακολουθήσει μία αντίστοιχα μικρή αποκλιμάκωση στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας – που άγγιξαν τα 227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ Δεκέμβριο.

Πού θα κυμανθεί η επιδότηση στο ΚΟΤ

Στο πλαίσιο αυτό, η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο. Θα κλιμακώνεται σε 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και 11 λεπτά για τις επόμενες 150, έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα, παράλληλα, αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν, τέλος, οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, αλλά και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.


AgrinioStories | Πηγή