Αγρινιώτικο καλαντάρι Αυγούστου
24 Αυγούστου 1903
Αιματηρά συμπλοκή εις το Αγρίνιον
Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ξαδέρφια, τα οποία χρησιμοποίησαν μαχαίρια και πιστόλια για να λύσουν τις διαφορές τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν η μητέρα του ενός, η γυναίκα του άλλου και δύο ακόμα γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν στο τόπο της συμπλοκής. (ΕΜΠΡΟΣ 24/8/1903)
24 Αυγούστου 1926
Κράτηση εργατών μετά τα αιματηρά γεγονότα του Αυγούστου
Με επιστολή του ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Π. Αναστασίου, στο όνομα της εργατικής τάξης του Αγρινίου ζήτησε ζήτησε με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη την άμεση απόλυση των εργατών που είχαν συλληφθεί μετά τα γεγονότα της 9ης Αυγούστου. (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24/8/1926)
24 Αυγούστου 1950
Ανέλαβε τα καθήκοντά του, ως δήμαρχος, ο πρωτοδίκης Αγρινίου Γεώργιος Γεράρης
Ανέλαβε τα καθήκοντά του σαν δήμαρχος της πόλης ο πρωτοδίκης Αγρινίου Γεώργιος Γεράρης. (ΕΜΠΡΟΣ, 25/8/1950). Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι από το Μάρτιο του 1945 μέχρι τις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές του 1951 υπηρέτησαν το Δήμο Αγρινίου μόνο διορισμένοι από τις διάφορες κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν στην εξουσία, μία σειρά Δήμαρχοι ή Δημαρχούντες μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γεράρης
24 Αυγούστου 1980
Σε αμερικάνικη εταιρεία η κατασκευή του πετροχημικού
Η αμερικάνικη εταιρεία Φόστερ Ούηλλερ Κορπορέϊσον της Νέας Υόρκης, ότι η θυγατρική της εταιρεία στην Ιταλία επιλώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να κατασκευάσει το πετροχημικό εργοστάσιο. (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24/8/1980)
Φωτογραφία ανάρτησης: Αεροφωτογραφία του βόρειου τμήματος του Αγρινίου το 1932.
Δημοσιεύτηκε στη «Ρίζα» και ανήκει στον Κώστα Πατρώνη.
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας