7 Φεβρουαρίου 2023

EMILEON 18/6: Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2022 »

Η AgrinioMedia
και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας
& Αειφόρου Ανάπτυξης
(ΙΕΑ)
διοργανώνουν το Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2022 »

Το συνέδριο θα διεξαχθεί  το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στον συνεδριακό πολυχώρο EMILEON, στο Αγρίνιο, κατά τις ώρες 10:00 έως 16:00.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα  των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τελεί επίσης υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των  Δήμων Αγρινίου, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ναυπακτίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ. Έχει την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύριος σκοπός της διοργάνωσης είναι  η αποτύπωση του υφιστάμενου οικονομικού και κοινωνικού πλαισίου και η κινητοποίηση της Πολιτείας, της Περιφέρειας και των Δήμων για τον σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Οι τρέχουσες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, οι προτεραιότητας του πρωτογενούς τομέα και οι προοπτικές του τουρισμού θα τεθούν επι τάπητος.

Επιπρόσθετα, στο Συνέδριο θα γίνουν τοποθετήσεις επίκαιρης θεματολογίας, αναφορικά με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης ευκαιριών και επενδύσεων, που καθορίζει τους άξονες βιωσιμότητας και εξωστρεφούς ανάπτυξης των επιχειρήσεων της δυτικής Ελλάδος.Απώτερος στόχος, η επίδοση απαντήσεων σε φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την πανδημία αλλά και τα νέα δεδομένα που προκαλεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητήτη Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Ιερόθεου.

Θα παραστούν και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων,οαναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, η υφυπουργός αρμόδια για τον Τουρισμό Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, η πρώην υφυπουργός και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚατερίναΝοτοπούλου και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Το λόγο θα πάρουν εξάλλου εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης , ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,  ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.

Θα παρέμβουν ακόμη εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού κόσμου και  θεσμικών φορέων από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, τον τεχνικό κόσμο, την ενέργεια, τον τουρισμό.

Παράλληλη εκδήλωση

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων – γευσιγνωσίας, με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και να δοκιμάσει μερικά χαρακτηριστικά προϊόντα του δυναμικού αγροτοδιατροφικού κλάδου της Αιτωλοακαρνανίας. Το Συνέδριο υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και της CultcomConsulting, βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων,ISO 9001,ISO 14001και ISO 20121.

Αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων (livestreaming).

Επίσης, εκ μέρους των διοργανωτών, έχουν προβλεφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψητης εκδήλωσης και των Συνέδρων.

 


AgrinioStories

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη με την άποψη του agrinioStories