10 Ιουνίου 2023

Ελεύθερος ο «ό,τι κινείται σφάζεται» της Χ.Α.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Ελεύθερος ο υπεύθυνος των «κλειστών πυρήνων» της Χρυσής Αυγής
και πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης

Ο Γιώργος Πατέλης , ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώπιον του δικαστηρίου επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.
Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την πρότασή του πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ο «ό,τι κινείται σφάζεται», ο λάτρης των όπλων,
ο «ευαίσθητος» που δεν άντεξε την πίεση και… λιποθύμησε στο δικαστήριο,
ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης,
με απόφαση του Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είναι από σήμερα ελεύθερος

Ο Πατέλης υπήρξε το πρόσωπο-κλειδί για όλες τις έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά. Είχε στενές σχέσεις με τους Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ την «αρχηγία» του έχουν υμνήσει σχεδόν όλοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος. Είχε μάλιστα αναλάβει τη δημιουργία του Τάγματος Εφόδου.

«Ό,τι κινείται σφάζεται»

Ενδεικτικό του ρόλου του «ευαίσθητου» Πατέλη είναι το γνωστό βίντεο με την εντολή «ό,τι κινείται σφάζεται». Στο βίντεο ο Πατέλης μιλά σε χρυσαυγίτες στη Νίκαια αποτυπώνοντας με ανάγλυφο τρόπο στοιχεία όπως η ιεραρχία, η δομή και η στρατιωτική πειθαρχία της οργάνωσης. Όπως αναφέρει ο Πατέλης, αν δεν «πάρουν το ΟΚ από τον Λαγό», η επίθεση δεν θα γίνει. «Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή», ομολόγησε. «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται», λέει ο Πατέλης στους χρυσαυγίτες. (Πηγή)

 

Αυτός λοιπόν, ο «ευαίσθητος» κύριος από σήμερα αίναι ελεύθερος, γιατί «το παιδί του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα», καθώς και γιατί «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης», κατά τον κ. Εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Μόνο που ένα άλλο παιδί, μιας μάνας που δεν ΛΥΓΙΣΕ ποτέ, δεν αντιμετωπίζει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, γιατί απλούστατα κ. Εισαγγελέα… Δ Ε Ν  Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι.

ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ.

Κι γι’ αυτό, κ. Εισαγγελέα,  ευθύνεται πολύ αυτός ο «ευαίσθητος» κ. «ό,τι κινείται σφάζεται».

 


AgrinioStories | Με πληροφορίες από:  (Πηγή) (Πηγή)