5 Ιουνίου 2023

ΕφΑΑΛ 25-27/5 – Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων
Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό του ΥΠΠΟΑ
«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»,
με την υλοποίηση των κάτωθι δράσεων:

Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Μαΐου
«Ζώα – Φυτά – Θαύματα… στο Ξενοκράτειο», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την παρατήρηση αγγείων, οικιακών σκευών, κοσμημάτων και αρχιτεκτονικών μελών, με εγχάρακτες φυτικές ή ζωικές διακοσμήσεις, αλλά και ειδωλίων με σημείο αναφοράς τα ζώα.

«Ο αρχαίος Αστακός στον διάβα των αιώνων», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το Ναό του Διός Καραού και θα ενημερωθούν για τη μακραίωνη ιστορία της αρχαίας πόλης του Αστακού (από τον 7ο/6ο αι. π.Χ. ως και τους μεσαιωνικούς χρόνους). Στο τέλος θα διανεμηθεί και θα συμπληρωθεί εκπαιδευτικό φυλλάδιο, με στόχο την εμπέδωση και αξιολόγηση των νέων γνώσεων που απέκτησαν.
Αρχαιολογικός χώρος Οινιάδων

Παρασκευή 26 Μαΐου
«Μια μέρα στους νεώσοικους Οινιάδων», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη χρήση των νεώσοικων κατά την αρχαιότητα, την πρόσβαση σε αυτούς μέσω του πλωτού Αχελώου και τη γεωμορφολογία της περιοχής, η οποία σήμερα έχει μεταβληθεί. Επίσης, θα γίνει αναφορά στη σπουδαιότητα της αρχαίας πόλης των Οινιαδών, την ιστορία, τη μυθολογία και τις νεότερες μυθοπλασίες που συνδέονται με αυτή. Στο τέλος θα διανεμηθεί και θα συμπληρωθεί εκπαιδευτικό φυλλάδιο.

Σάββατο 27 Μαΐου
«Μικροί εξερευνούν – Μεγάλοι ανακαλύπτουν» σταθερό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Λόγω συγκεκριμένου εορτασμού, θα προσαρμοστεί στη θεματική της ημέρας. Αρχαιολογικός χώρος Αστακού

Η είσοδος στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους Αστακού και Οινιάδων για τους συμμετέχοντες στις παραπάνω δράσεις θα είναι ελεύθερη.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Δρ Ολυμπία Βικάτου
Αρχαιολόγος

 


AgrinioStories

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *