6 Φεβρουαρίου 2023

Έχετε μικρό σπίτι; Κάντε το να δείχνει μεγαλύτερο

Υπάρχουν φορές που θα επιθυμούσαμε το σπίτι μας
να είναι ή τουλάχιστον να δείχνει μεγαλύτερο

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει πιο εγγυημένος τρόπος για να αισθανθούμε άμεσα καλύτερα, από το να φροντίσουμε τους χώρους τους σπιτιού μας, όπου περνάμε μεγάλο μέρος της προσωπικής μας ζωής. Τί γίνεται όμως όταν αυτοί δεν είναι ιδανικά φτιαγμένοι ή ακόμη δεν πληρούν το 100% των προσδοκιών μας;

Υπάρχουν φορές που θα επιθυμούσαμε η κατοικία μας να είναι ή τουλάχιστον να δείχνει μεγαλύτερη, καλύπτοντας τις διάφορες ανάγκες μας. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωτικά πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε έμμεσα με μικρά tricks προσαρμοστικότητας και μέσω των κατάλληλων αντικειμένων και επίπλων.

Παρακάτω εμπνευστείτε από μοναδικές ιδέες & λύσεις που θα κάνουν την κατοικία σας να δείχνει μεγαλύτερη!

Καθρέφτες

 

 

Είναι κοινή αλήθεια ότι οι καθρέφτες μεγαλώνουν αυτόματα κάθε μικρό χώρο δίνοντάς του το λεγόμενο «βάθος». Τοποθετήστε με έξυπνους τρόπους, έναν μεγάλο, ή και περισσότερους μικρότερους καθρέφτες στο κυρίως τμήμα της κατοικίας σας, που επιθυμείτε να φανεί πιο ευρύχωρο ή και σε ολόκληρο το κομμάτι του κεντρικού σας τοίχου. Ο αντικατοπτρισμός της κάθε γωνιάς του σπιτιού θα δίνει συνεχώς την αίσθηση στο μάτι σας, ότι υπάρχει επιπλέον χώρος στον ορίζοντα.

Επενδύστε στην οροφή

 

Ένα μικρό σπίτι μπορεί συχνά να φαίνεται μπουχτιστικό. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι μια ψηλή οροφή καταφέρνει να δώσει το αίσθημα της ανοιχτοσιάς και επιπλέον χώρου. Επενδύστε λοιπόν, στο ταβάνι της κατοικίας σας, βάφοντας το αρχικά σε λευκό χρώμα, το οποίο θα το κάνει να φαίνεται πιο ψηλό και με βάθος. Παράλληλα, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να «αποθηκεύσετε» ψηλά πολλά από τα περιττά αντικείμενα σας. Για παράδειγμα: εάν η κουζίνα σας μικρή, εκμεταλλευτείτε το ύψος της για να κρεμάσετε τα αξεσουάρ που δεν χωρούν στα ντουλάπια σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε σωστό decluttering, ενώ ο συνολικός χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος και ψηλότερος.

Items πολλών χρήσεων

 

 

Μένετε σε κάποιο studio που είναι μικρό και μονόχωρο; Σας έχουμε τη λύση! Μπορείτε φυσικά να χωρίσετε με έξυπνο τρόπο τους χώρους σας, χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαμορφωμένες κατασκευές. Σκεφτείτε κάποιο κομψό παραβάν που μπορεί να λειτουργήσει ως η δική σας προσωπική γκαρνταρόμπα ή ακόμα κάποιο πολυμορφικό γραφείο, το οποίο κολλάει απευθείας στον τοίχο και δεν πιάνει πολύ χώρο, αφού ουσιαστικά εξέχει στον αέρα μονάχα το ένα τμήμα του. Αν λοιπόν, καταφέρετε να χωρίσετε έξυπνα τον χώρο σας, σε μικρότερους θα δείτε το μικρό σπίτι σας να μεταμορφώνεται, έχοντας τη ψευδαίσθηση των διάφορων δωματίων!

Μίνιμαλ Design

 

 

Πείτε αντίο στο κλασικό και «βαρύ» στιλ διακόσμησης, που μπορεί να έχετε συνηθίσει και υιοθετήστε ένα νέο, μοντέρνο και αφαιρετικό interior design. Ξεχάστε τα μπαρόκ και κλασικά έπιπλα, τα οποία «μπουκώνουν» έναν χώρο -ιδιαίτερα ένα μικρό διαμέρισμα- αφήνοντας του λιγότερο ελεύθερο χώρο. Προτιμήστε να επιλέξετε έναν μινιμαλιστικό σχεδιασμό και προτιμήστε να συμπεριλάβετε στη διακόσμησή σας συγκεκριμένα -λευκά- αντικείμενα, που θα κάνουν τον χώρο να δείχνει καθαρός, φωτεινός και τακτοποιημένος.

Μη ξεχνάτε τη δύναμη του φωτός 

 

 

Το φως -ιδιαίτερα το φυσικό- κάνει κάθε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αναζητήστε τους πιο έξυπνους τρόπους, για να αφήσετε το φως του ήλιου να κατακλύσει την κατοικίας σας ώστε να την δείτε να μεγαλώνει. Προτιμήστε λευκές κουρτίνες, που αφήνουν τις ηλιαχτίδες να τις διαπερνούν και αφήστε ίσως κάποια από τα παράθυρά σας «γυμνά»! Εάν το σπίτι σας δεν είναι ευήλιο, τότε μπορείτε να το φωτίσετε μόνοι σας επιλέγοντας τα κατάλληλα, μεγάλα, ψηλά και διάφανα φωτιστικά που θα δώσουν έμφαση στον χώρο και θα τον κάνουν να λάμψει.

 


AgrinioStories | Πηγή