5 Δεκεμβρίου 2022

Δυσπιστία: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση – Δείτε live

Δεύτερη μέρα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη πολιτική συζήτηση μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέματα αιχμής, η διαχείριση της κακοκαιρίας, και οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην πανδημία και το κύμα ακρίβειας.

Το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην 3ήμερη συζήτηση στη Βουλή έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε μία χαλαρή κουβέντα που είχε στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πόλωση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνεχίσει να απευθύνεται στους πολίτες μέσα από την εφαρμογή των πολιτικών του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει στο κάδρο της μομφής της στην κυβέρνηση τον πρωθυπουργό, καθώς και τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αυτό διαφάνηκε από την εναρκτήρια ομιλία του βασικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επέρριψε στον Γιώργο Γεραπετρίτη ευθύνες για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους και υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από νέα προοδευτική διακυβέρνηση «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Δείτε σε απευθείας σύνδεση του AgrinioStoriesμε τη Βουλή τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

 

 


AgrinioStories | Πηγή