Δρόμος Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία

Δυναμική συμμετοχή των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας,
για το δρόμο Πλατυγιάλι – Λαμία αλλά και «σημαντικές απουσίες»

 

«Η Συντονιστική Επιτροπή πολιτών για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία χαιρετίζει τη δυναμική συμμετοχή πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας στην προχθεσινή σύσκεψη», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας)

«Κατεγράφησαν ωστόσο και απουσίες σημαντικές», συνεχίζει, «άλλες δικαιολογημένες άλλες όχι. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας οι:

  • α) Δήμαρχοι:  Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου,  Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτη, Δ Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, Ξηρομέρου  Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
  • β) Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης (διαδικτυακή παρέμβαση) Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Τασιός Αρισστείδης.
  • γ) Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραϊτης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Καραγκούνης (διαδικτυακή παρέμβαση). Ο Σπήλιος Λιβανός όπως ο ίδιος ενημέρωσε δε κατάφερε να συνδεθεί λόγω τεχνικού προβλήματος.  Δεν παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Παπαναστάσης Νίκος του ΚΚΕ.
  • δ) Πολιτευτές:  Θανάσης Παπαθανάσης, Κατερίνα Κιτσάκη.
  • ε) Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Λύτρας Γιάννης, Κατσαρή Ντίνα, Κωστακόπουλος Χρήστος.
  • στ) Οι Αντιδήμαρχοι Γρίβας Ευθύμιος, Ζλωης Κωνσταντίνος, Καραμητσόπουλος Γεώργιος,  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής.
  • ζ) Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταρακά Χριστίνα και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Καψάλης Πάνος, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Σοφρώνης Κώστας και Καμμένος Σταύρος.
  • η) O Aντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Σωτηρόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σωκράτης Κωστίκογλου αλλά και από πλευράς Ευρυτανίας το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και τακτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα θρησκευτικού τουρισμό & Αρχιερατικός επίτροπος Αγράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσολογγίου Πατήρ Ευάγγελος Φεγγούλης
  • θ) Όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι  της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ 25,  του Κινήματος Αιτωλοακαρνάνων ενώ δυναμική παρουσία είχαν και οι νεολαίοι της νεοσύστατης ομάδας River View Project με θέμα την ανάπτυξη των λιμνών και του Αχελώου».

 

 

 

 

Όπως σημειώνουν τα μέλη της επιτροπής στη συνέχεια της ανακοίνωσής τους, «από τη σύσκεψη αυτή προέκυψε ότι η κοινωνία των πολιτών με το δυναμικό παρόν της στην εκδήλωση πήρε “στη πλάτη της” ένα τόσο μεγάλο έργο για την περιοχή που δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα αλλά εθνικό (έργο ενταγμένο από το 1995 στο διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την κατασκευή του δρόμου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί με τους συμπατριώτες μας Ευρυτάνες θα διεκδικήσουμε από το κεντρικό κράτος να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ το έργο “κατασκευή δρόμου Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία”».

 

 

Στο τέλος της σύσκεψης εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου να ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό νέα συνάντηση με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των βουλευτών του Νομού Αιτ/νίας , καθώς και του Βουλευτή Ευρυτανίας, των Περιφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδος, των Δημάρχων Αιτ/νίας και Ευρυτανίας και αντιπροσωπείας; της Συντονιστικής Επιτροπής, συνάντηση που πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το συντονιστικό των πολιτών θα συνεχίσει τη δραστηριότητα του και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Τέλος απευθύνει κάλεσμα σε όσους πολίτες δεν έχουν υπογράψει να το πράξουν: ΕΔΩ

 

 


AgrinioStories