8 Φεβρουαρίου 2023

Στο δρόμο… για το δρόμο Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα

Κάλεσμα για κλείσιμο του δρόμου
Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα
από τις παρατάξεις «Συμφωνία Ελπίδας»
του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
και «Όλοι για τη Λευκάδα» του Δήμου Λευκάδας

Από σήμερα, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί, τελικά, το κλείσιμο του δρόμου Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα, γεγονός που έχει ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες στις τοπικές κοινωνίες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και Λευκάδας.

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι η συγκεκριμένη απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας, προέβλεπε, κατά την έκδοσή της, το κλείσιμο του δρόμου από τις 17/12/2022 έως και την 28/02/2023, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα των εορτών (από 23/12/2022 έως και 08/01/2023), καθώς και των αργιών.  Από το πρώτο διήμερο της κοινοποίησης της απόφασης και μετά από τις διαμαρτυρίες των φορέων της περιοχής (Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, σωματεία της περιοχής, Επιμελητήριο Λευκάδας, ΤΕΕ Λευκάδας, ΚΤΕΛ Λευκάδας) η εταιρεία δεν προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω των Χριστουγέννων και της  Πρωτοχρονιάς, μεταθέτοντας το κλείσιμο για σήμερα 9/1.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ήδη οι δημοτικές παρατάξεις «Συμφωνία Ελπίδας» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας με επικεφαλής τον Δημήτρη Μασούρα και «Όλοι για τη Λευκάδα» Δήμου Λευκάδας του πρώην δημάρχου κ. Δρακονταειδή, καλούν σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Τρίτη 10 Γενάρη 2023 & ώρα 13.00, στο ήδη διανοιγμένο τμήμα του δρόμου  για το κλείσιμο του δρόμου, με κεντρικό σύνθημα «ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ για τα συμφέροντα των εργολάβων».

 

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου 2χλμ, μετά τον Άγιο Νικόλαο μήκους, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής χαρακτηρίζεται από την παρουσία βράχων μεγάλου όγκου οι οποίοι πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν. Ο εκβραχισμός αυτός απαιτεί τη χρήση εκρηκτικών.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, «η εναλλακτική διαδρομή, είναι πολύ μεγάλης απόστασης, δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μετακινήσεων, ούτε επιτρέπει την κίνηση μεγάλων οχημάτων και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και πιθανόν και επικίνδυνες καταστάσεις».

«Ποιος θα πληρώσει τη μεγάλη αύξηση στο κόστος μετακίνησης για τους εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται καθημερινά από και προς τη Λευκάδα, κάνοντας ολόκληρο ταξίδι», αναρωτιέται η διοίκηση του Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή της.

 


AgrinioStories