19 Αυγούστου 2022

ΔηΠεΘε Αγρινίου 5-7/5: «Το Θέατρο του τότε»

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και το Τμήμα Ενηλίκων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου
της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου,
παρουσιάζουν την παράσταση «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ»

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και το Τμήμα Ενηλίκων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζουν την παράσταση «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ» βασισμένη στη«Γυναικοκρατία» του Δημήτρη Βυζάντιου και στον «Φιάκα» του Δημοσθένη Μισιτζή την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7  Μαΐου στις 21:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

  • σκηνοθεσία : ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ
  • σκηνικά: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ
  • φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
  • κοστούμια: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
  • μακιγιάζ: ΓΚΕΛΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
  • κομμώσεις: ΒΙΒΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
  • φροντιστήριο: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΑΛΗ, ΛΕΝΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ
  • βοηθός σκηνοθέτη: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ

Παίζουν:

Δημητρα Αλεξά, Βενέδικτος Θεολογίτης, Χριστόφορος Καμμένος, Βιβή Καμμένου, Δήμητρα Κατσάμπα, Ανδρέας Κολοβός, Λίνα Κολοβού, Βασιλική  Μαραβέλη, Ανδριάνα Νταλα, Αγγέλα Ντάμπου,  Νένα Παλιογιώργου, Μάρθα Παπακωστοπούλου, Ελένη Πετράκου, Θεόδωρος Σαράμπαλης,  Μελίσσα Σελεβίστα, Γιολάντα Σκλέπου, Δώρα Τριανταφύλλου, Χάρης Χριστοδουλίδης

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Αρκετοί συγγραφείς  του 19ου αιώνα αφιερώνουν το έργο τους στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την επανάσταση του 1821 και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που κυριαρχούσαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Δύο αντιπροσωπευτικά κείμενα της εποχής  ενώνουμε στην παράστασή μας, τη «Γυναικοκρατία» του Δημήτρη Βυζάντιου και τον «Φιάκα» του Δημοσθένη Μισιτζή.

Η Φανώ από τη «Γυναικοκρατία» του Δ.Βυζάντιου συναντά τον «Φιάκα» του Δ. Μισιτζή και μέσα από  χιουμοριστικούς διάλογους, παρελαύνουν Ελλάδα, Ανατολή και Ευρώπη.

Ο Βυζάντιος σατιρίζει εκπληκτικά τις συμπεριφορές  που κυριαρχούσαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος μετά την Επανάσταση του 1821, και  τα ήθη, τις τάσεις και  τις νοοτροπίες, των Ελλήνων της ταραγμένης και μεταβατικής εκείνης εποχής.

Ο Μισιτζής ξεκινώντας από μια, κατ’επίφασιν, διδακτική τάση μας δίνει ένα πολύτιμο δείγμα κοινωνικής κωμωδίας χαρακτήρων και ηθών, όπου ζωγραφίζει θαυμάσια την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βότση 1, Αγρίνιο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Πέμπτη 5, Παρασκευή 6, Σάββατο 7 Μαΐου 2022
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 8:45  το απόγευμα
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:30 το βραδυ
ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη (Απαραίτητα Δελτία Εισόδου
                                       θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως
                                       του ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ αριθμού θέσεων)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2641056135

 


AgrinioStories