...
Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου |
«Ελένη – Η Δίκη μιας Πόρνης» |
Η Λυδία Κονιόρδου στο Μεσολόγγι
με τον μονόλογο του Μιγκέλ Ντελ Άρκο
την Τρίτη 15 Ιουλίου, στο θεατράκι του Λιμανιού |
Το θερινό θεατρικό καλεντάρι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εμπλουτίζεται φέτος με μια ιδιαίτερη και πολυσυζητημένη παράσταση: την «Ελένη – Η Δίκη μιας Πόρνης», με τη Λυδία Κονιόρδου στον ομώνυμο ρόλο. Το έργο του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ Ντελ Άρκο, ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη παρουσίαση και κάνει στάση στο Μεσολόγγι την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025, στις 21:30, στο θεατράκι στο Λιμάνι Μεσολογγίου.
Η παράσταση αποτελεί μονόλογο-καταγγελία απέναντι στον μύθο που περιβάλλει την Ωραία Ελένη. Εμπνευσμένο από τον Γοργία, τον Ευριπίδη και τον Όμηρο, το έργο αποδομεί τις κυρίαρχες αφηγήσεις για την ηρωίδα που “κατηγορήθηκε” για τον Τρωικό πόλεμο και φέρνει στο προσκήνιο μια νέα, ανθρώπινη και πολιτική εκδοχή. Η Ελένη διεκδικεί τη φωνή της, καταγγέλλει την πατριαρχία, τους ήρωες του πολέμου, την εμπορευματοποίηση της τιμής και τον ανδρικό εγωισμό που αιματοκύλισε έναν κόσμο.
Η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος επιστρέφει στην αρχαιοελληνική μυθολογία μετά τις «Τρωάδες» του 2022 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Τη μουσική υπογράφει και ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθαρίστας των θρυλικών «Τρυπών».
Η παράσταση εντάσσεται στην καλοκαιρινή περιοδεία που ξεκινά από την Αττική (Χαλάνδρι, Βεάκειο, Ηλιούπολη) και συνεχίζει σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Το Μεσολόγγι είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς της περιοδείας αυτής.
Σύνοψη Εκδήλωσης
- Διοργάνωση: Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου
- Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Ιουλίου 2025
- Τίτλος Εκδήλωσης: «Ελένη – Η Δίκη μιας Πόρνης»
- Χαρακτήρας Εκδήλωσης: Θεατρική παράσταση (μονόλογος)
- Χώρος Εκδήλωσης: Θεατράκι στο Λιμάνι Μεσολογγίου
- Διεύθυνση: Λιμάνι Μεσολογγίου
- Ώρα Έναρξης: 9:30 μ.μ.
- Επικοινωνία: Τηλέφωνο 26310-27268
- Είσοδος: Με εισιτήριο (προπώληση σε βιβλιοπωλεία και Πνευματικό Κέντρο)
——————————————————————————————–