10 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής – Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα
υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη
κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ένταση στο ακροατήριο σημειώθηκε ανάμεσα σε υποστηρικτές της υπεράσπισης -όπου υπήρξαν και ναζιστικοί χαιρετισμοί της Χρυσής Αυγής- και στη πλευρά φίλων του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα.

Μόλις διακόπηκε η δίκη για διαβούλευση επί δικονομικών ζητημάτων, συγκεντρωμένοι «φίλοι» του Κασιδιάρη και του Ιω. Λαγού που είναι παρόντες στη δίκη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κάτω από τα φλας των οπαδών τους, οδηγήθηκαν στο εδώλιο οι Ιω. Λαγος, Ηλ. Κασιδιάρης, που κρατούνται, ενώ στην ακροαματική διαδικασία έδωσε το παρόν και ο Στ. Μπούκουρας.

Με την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία είναι παρούσα η Μάγδα Φύσσα μαζί με φίλους και συγγενείς, η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ιω. Λαγού, Κ. Πλεύρη κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ιω. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

 

Πηγή | Αντωνία Ξυνού


AgrinioStories