30 Ιανουαρίου 2023

Διευθυντές σχολείων: 14 χιλιάδες αντικαταστάσεις

Κεραμέως: «Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία
αλλαγής όλων των διευθυντών των σχολείων της χώρας»

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο θάνατο του μαθητή Δημοτικού από την έκρηξη σε σχολείο των Σερρών, καθώς και σε εκπαιδευτικά θέματα όπως είναι οι τοποθετήσεις διευθυντών στα σχολεία της χώρας.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό που μας έχει συγκλονίσει. Η οδύνη είναι τεράστια και σας μιλώ και ως μητέρα αλλά και ως πολιτικός. Μας έχει συγκλονίσει η απώλεια», τόνισε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας για την τραγωδία των Σερρών, με τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη. Όπως υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, η δικαιοσύνη ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Για τα εκπαιδευτικά θέματα, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, δύο είναι οι προτεραιότητες για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Η πρώτη να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες, Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της τραγικής υπόθεσης. Η δεύτερη είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παιδιών, των δασκάλων αλλά και των γονέων».

Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι την ίδια μέρα του δυστυχήματος πήγε στο σχολείο των Σερρών ένας ψυχολόγος και βγήκε πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων. «Μόλις ανοίξει το σχολείο, προβλέπεται να υπάρχει ψυχολόγος για την υποστήριξη συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας», συμπλήρωσε.

14.000 αντικαταστάσεις διευθυντών

Στα υπόλοιπα ζητήματα της εκπαίδευσης, «έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Έχει βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διευθυντών για περίπου 14.000 σχολεία».

«Θα γίνουν κρίσεις παντού. Προφανώς μπορεί κάποιος διευθυντής να είναι υποψήφιος», τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι εν εξελίξει και αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Οι αντικαταστάσεις των διευθυντών ανανέμεται να ολοκληρωθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Την ίδια στιγμή, έχουν ανοίξει 1.900 νέες θέσεις για καθηγητές πανεπιστημίων. «Έχουμε έρθει σε ένα θετικό ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεων και νέων θέσεων».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν «400 καθηγητές και στα 24 πανεπιστήμια της χώρας. Η διαδικασία επαφίεται στα πανεπιστήμια», ανέφερε η υπουργός.

 

Πηγή

AgrinioStories