6 Οκτωβρίου 2022

Διάβημα της Αθήνας, για το φορτίο του Αντόνοφ

Θρίλερ με την πτώση του Αντόνοφ:
Διάβημα στη Σερβία για το φορτίο
που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος

Διάβημα θα κάνει η Αθήνα, μέσω της πρεσβείας στη Σερβία, για «την φύση του φορτίου του αεροσκάφους» Αντόνοφ που συνετρίβη στην Καβάλα.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό σ΄ημερα από διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Να σημειώσουμε ότι οι έρευνες των πυροτεχνουργών συνεχίζονται σήμερα στο σημείο όπου κατέπεσε το Antonov στην Καβάλα, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές ψάχνουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα για την πτώση του αεροσκάφους.

Οι πυροτεχνουργοί του στρατού θα εξετάσουν το χώρο σε μία ακτίνα 500 έως 1.000 μέτρων, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας όλα τα πυρομαχικά (βλήματα) που μετέφερε το μοιραίο Antonov. Στη διάρκεια της νύχτας, το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) συνέχισε με τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Θυμίζουμε ότι από χθες εντοπίστηκαν και οι οκτώ σοροί των μελών του πληρώματος. Παράλληλα στο σημείο φέρεται να έχει βρεθεί και το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Η διαδικασία ίσως διαρκέσει ημέρες, ενώ έχουν δημιουργηθεί δύο ασφαλείς δίοδοι, ώστε να προσεγγίσουν την περιοχή τα στελέχη του ΤΕΝΞ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας ο γγ του Δήμου Παγγαίου κ. Καλλινικίδης δήλωσε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και σοκαριστική κατάσταση η πτώση ενός αεροπλάνου και μάλιστα με πυρομαχικά. Τόνισε ότι πρώτο μέλημα των ανθρώπων του δήμου ήταν μην προσεγγίσει ο κόσμος το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος. Όπως είπε, στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει η εκκαθάριση περιοχής που έχει πρόβλημα ο ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να υπάρχει ηλεκτροδότηση σε δύο οικισμούς.

 


AgrinioStories | Πηγή | Χρήστος Τέλιος