«Χρωστάνε τ’ άντερά τους» μα «άντερα» δεν έχουν

«Χρωστάνε τ’ άντερά του», αλλά κανένας πλειστηριασμός
δεν πρόκειται να φτάσει ως την πόρτα τους.

Μόνο κάτι ξεφτισμένες, μίζερες και απίστευτα ονειρόξεις για καλύτερες μέρες είναι η περιουσία τους. Αυτές υποθηκεύουν, οι κομματικές τους ηγεσίες και με τις υποθήκες αυτές αρκετοί είναι εκείνοι που «έφαγαν με χρυσά κουτάλια». Και δεν είναι μόνο αυτό… Άπλωναν και τη καθολική συνενοχή στα μέλη, τους ψηφοφόρους και την κοινωνία με τις αλητείες των φράσεων: «μαζί τα φάγαμε» και «λεφτά υπάρχουν»

Η Νέα Δημοκρατία, με βάση τους ισολογισμούς της, λέει, χρωστούσε 309 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ σήμερα το χρέος της ανέρχεται σε 343 εκατ. ευρώ. Τα 118 εκατ. ευρώ απ’ αυτά έγιναν από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ισολογισμός του ΚΙΝΑΛ το 2020 αναφέρει ότι ο δανεισμός του κόμματος ανέρχεται σε 318 εκατ. ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε 254 εκατ. ευρώ το 2018 και από τότε μέχρι σήμερα, λέει, έχει καταβάλει γύρω στα 3,2 εκατ. ευρώ για τις δανειακές υποχρεώσεις του, αλλά το ίδιο διάστημα αυτές αυξήθηκαν κατά περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Πως έγινε αυτό;

Έγινε!!!

Έγινε, γιατί οι τράπεζες –αυτά τα μαγαζιά τις νόμιμης τοκογλυφίας, που εφαρμόζουν το ακατάσχετο των 1250 ευρώ σε όσους χρωστάνε το σπίτι τους ή τα αστρονομικά ποσά των 5 και 10 χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία– ανοίγουν αβέρτα τις κάνουλες, όταν πρόκειται να επενδύσουν σε κομματικές φλυαρίες.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ το 2019 είχε χρέος 3,9 εκατ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με το Αftodioikisi.gr  από τον Αύγουστο του 2020 είναι το μόνο κόμμα της ελληνικής βουλής το οποίο δεν χρωστάει πουθενά, αφού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατέβαλε την τελευταία δόση και ολοκλήρωσε την αποπληρωμή του δανείου άνω των 7 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει.

Το μόνο κεφάλιο που εξακολουθεί να χρωστάει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι το πολιτικό κεφάλαιο που του πιστώθηκε στις 5 Ιουλίου 2015 με ημερομηνία εξόφλησης την επομένη ακριβώς και το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ.


Με πληροφορίες από Πηγή